Foto: Bildbyrån

Hockeyallsvenska Leksand har förstärkt med en AHL-forward. Kontraktet med den 26-årige kanadicken är skriver på ett år.

Leksand värvar AHL-forwarden Alex Friesen i jakten på att ta sig tillbaka till SHL så snabbt som möjligt. Friesen kommer till Leksand för att väcka karriären till liv.

I den kanadensiska juniorligan öste Friesen in poäng och 2010 draftades han av Vancouver Canucks. I stället för NHL blev det spel i AHL i Canucks fdarmarklubbar Chicago Wolves och Kalamazoo Wings. Till slut nådde han drömmen och fick spela en match med Canucks innan han skickades tillbaka till Utica Comets. Förra säsongen var han tillbaka i Wolves igen, något som nu tagit honom till hockeymetropolen vid Siljans strand.

AHL-forward ska stärka Leksand

Friesen beskrivs som en hårt arbetande center som gärna spelar en fysisk ishockey.

– Alex är en modern tvåvägscenter med hög arbetskapacitet och bra skridskoåkning. Han är en väldigt laglojal kille som även kan spela fysiskt om det behövs, och vi tror hans spelstil kommer passa bra in på våra större rinkar här i Sverige. Vi har jagat Alex även under förra säsongen och kände efter Fredrik Jax och Markus Åkerbloms resa till USA att vi låg bra till i möjligheterna att få Alex till oss, och därför känns det extra kul att vi har fått klart med honom, säger Mikael Karlberg, sportsligt ansvarig i Leksands IF till hemsidan.

De senaste säsongerna har Friesen stått för 73 poäng på 192 matcher i AHL och NHL (en match)

Annonser

Kommentarer

Kommentarer