Home Klubbar Leksand KLART: Leksand sparkar Roger Melin – han tar över

KLART: Leksand sparkar Roger Melin – han tar över

0
KLART: Leksand sparkar Roger Melin – han tar över
Foto: Bildbyrån
Det har spekulerats ett tag och nu är det klart, Leksand sparkar Roger Melin med omedelbar verkan. Den nye tränaren är utsedd, har sonen i laqet.
Det är en spännande utmaning att komma till en sån klassisk hockeyort, säger Ulf Samuelsson.

Leksand sparkar Roger Melin med omedelbarverkan, det skriver klubben på sin hemsida. Ulf Samuelsson tar över som huvudtränare i klubben. Samuelsson har sonen Philip i laget. Kontraktet är skrivet säsongen ut.

– Det är en spännande utmaning att komma till en sån klassisk hockeyort och förening med all den support som finns kring laget. Det ska bli kul att komma in i det och ge järnet och bidra med allt jag kan för vi ska få ett bra slut på säsongen. Det är ett tufft läge vi är i såklart, men vi har många matcher på kort tid framöver och det är många poäng tillgängliga att kriga om i serien än. Vi ska vända trenden och få bra driv i gruppen, och jag är väldigt taggad och är beredd att kriga hårt för föreningen, säger Ulf Samuelsson till klubbens hemsida.

Tuffe Uffe

Ulf Samuelsson är inget nytt ansikte för de äldre fansen i Leksand. Den tuffe backen med Fagersta som moderklubb kom till Leksand redan 1981 och spelade tre säsonger med klubben innan det bar över till NHL och Hartford Whalers. Totalt blev det 16 säsongen i NHL. Han var tillbaka i Leksand för två matcher under lockoutsäsongen 1994/1995.

Samuelsson har tio säsonger som assisterande tränare i NHL på meritlistan. Han har tre säsonger som huvudtränare, två i Modo säsongerna 2011/2012 och 2012/2013. Säsongen 2016/2017 var han huvudtränare i Charlotte Checkers i AHL, i Carolina Hurricanes organisation. I november 2018 fick han sparken som assisterande tränare i Chicago Blackhawks. Han startade den här säsongen som scout till det nya NHL-laget Seattle innan han fick jobbet som huvudtränare i Leksand.

Under OS i Nagano 1998 diskades han från spel då det uppdagades att han frånsagt sig sitt svenska medborgarskap. Nu har har dubbla medborgarskap, något som inte var tillåtet i Sverige 1998.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.