KLART: De blir Leksands nya tränare

Efter många dagar av spekulationer är det klart. Leksands nya tränare blir Leif Carlsson och Jens Nielsen. Det bekräftade klubben i ett pressmeddelande under onsdagskvällen.

Nu är det klart. Det blir Leif Carlsson, närmast från Färjestad, och den tidigare J20-tränaren Jens Nielsen som kommer att leda Leksand resterande del av säsongen.

Sportbladet avslöjade nyheten under kvällen och efter matchen mellan Timrå och Leksand bekräftade klubben själva nyheten i ett pressmeddelande.

– Leif kommer från en miljö där kraven är väldigt höga, och allt handlar om att vinna. Vi tror att hans erfarenhet och rutin från just de sammanhangen kommer att hjälpa våra spelare att prestera på den nivå vi vill upp till. Jens har gjort ett riktigt bra jobb med våra juniorer och känns mogen att ta steget upp på seniornivå. Med Jens känsla för det offensiva spelet, tycker vi att vi nu har hittat en bra mix, säger sportchefen Mikael Karlberg.

Leif Carlsson är smickrad över att ha fått möjligheten och ser fram emot att sätta igång.
– Det känns väldigt smickrande att fått erbjudan och möjligheten att träna Leksands IF som har målsättningen att ta sig tillbaka till SHL och jag ser verkligen fram mot att jobba ihop med Jens och den övriga ledarstaben. Tillsammans skall vi göra allt vi kan för att uppnå föreningens mål, säger han.

Kontraktet med Carlsson gäller säsongen ut, samt hela nästa säsong.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN