I huvudet på ”Perra”: ”Ska det vara så förbannat besvärligt att spela mot Mora”

Dagen efter förlusten mot Mora träffade Hockeybladet Leksandstränaren Per-Erik ”Perra” Johnsson, som berättade om tankarna så här dagen efter.
– Jag sov gott ända till klockan sex i morse, sen började de på att spela ishockey i skallen ett tag, säger ”Perra” Johnsson till Hockeybladet.

Tegera var fylld till bredden, lagen hade inte spelat match 13 dagar och förväntningarna på Slaget om Siljan var höga. På bygden hade det snackats upp i närmare två veckor. Leksandsspelarna var både laddade och tyngda av stundens allvar. De startade ursinnigt, sen efter tio minuter kom Mora in i matchen. Det startade som förväntat med ett riktigt tryck från Leksands sida. Så här dagen efter kan man undra vad som rör sig i tränare ”Perra” Johnssons huvud.

– Vi startade matchen på ett sätt som vi pratat om. Sen gled vi ur matchen, eller om Mora tog över den; det är valfritt. Där såg vi grejer vi måste åtgärda, dels vårt egna spel och dels gentemot Mora. Det är mycket det och det har blivit en tidig morgon. Tankarna går kring hockey och matchen igår kväll, säger ”Perra” Johnsson till Hockeybladet och fortsätter:

– Vi var lite övermodiga skulle jag vilja säga, vi jobbade inte tillsammans utan det blev enmansaktioner och vi fick ett långt lag som Mora utnyttjade på ett bra sätt för dem.

I den andra perioden hade Mora momentum och radade upp chanser. Om nu Leksandsmålvakten Atte Engren skulle ha tagit det första målet, var det han som höö nere siffrorna i den andra perioden.

– Matchen hade kunnat vara slut i andra perioden om inte Atte kommit upp som han gjorde. Vi kanske ska prata om att inte vi gjorde nåt mål. Jag menar, släpper du in två mål i hockey har du alla möjligheter att vinna om du är på plats, säger Johnsson och fortsätter:

– Om vi ska vara ärliga så räddade Atte oss där i andra perioden några gånger. Moras chanser var skarpare än de vi hade.

Är Leksand ett lag med dåligt självförtroende som gör att de tappar allt spel när Mora gör mål, eller är det något annat som påverkade spelarna igår?
– Nej, vi har vänt i SHL ett par gånger så det tror jag inte ska påverka så. Kanske upphaussningen inför det här och så. Kanske mer övermod, nu ska det jobbas och det ska köras. Fast inte på det sättet som vi har pratat om att göra det tillsammans, då blir det enmansaktioner. Det är bra att ta hjälp.

Kan det vara så att det är ett problem i ett sånt litet samhälle som just Leksand att det blir betungande att bo här för spelarna. Fansen kommer inpå en på ett annat sätt i en storstad?
– Det måste de känna till, så det ska inte vara någon skillnad. Det tycker jag inte i alla fall. Att det pratas om det här är klart och vi har varit inställda på kval ett tag, då ska man ta hand om det på rätt sätt. Så det inte blir övermod.

I timeouten pratade du om lag i SHL som ni vunnit mot, du nämnde bland annat topplagen Frölunda och Linköping där. Var det för att väcka spelarna, eller låg det något annat bakom?
– Ska det vara så förbannat besvärligt att spela mot Mora om vi nu gjort resultat de där lagen. Lite av det hade jag i tanken och även gjuta mod i dem också. Passningsspelet gick inte som på ett snöre då heller direkt, säger Johnsson och fortsätter:

– Mora har haft ett flow länge, där finns det ju ett självförtroende. Det ska vi bryta nu.

Hur ska ni spela imorgon för att vända den här matchserien?
– Vi ska inte spela en och en i alla fall, det kan jag tala om för dig. Vi kommer att spela mer samlat i alla fall, det måste vi göra annars blir det inte bra. Vi måste spela mer tillsammans, hjälpa varandra, ta hjälp av varandra. Om det nu är forechecking, styrspel eller vad det nu kan vara?

Hur sover du om nätterna?
– Jag sov gott ända till klockan sex imorse, sen börjde de på att spela ishockey i skallen ett tag. I natt kommer jag att sova gott, absolut.

HOCKEYKVÄLL: Titta gärna in på Legends, Torget 7 i Leksand, ikväll och snacka hockey med Hockeybladet. Snacka ner matchen igår, snacka upp matchen imorron och se en av kvartsfinalerna och kvalmatchen mellan Rögle och BIK Karlskoga

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN