HOCKEYALLSVENSKAN: Det blir oroligt när spelare skrivit på för SHL-klubbar

Det spelar ingen roll hur långt ditt kontrakt är, du kan när som helst under kontraktstiden skriva på för en ny klubb. Det gäller att det nya kontraktet börjar att gälla efter att det innevarande kontraktet gått ut. Ett förfarande som skapat oro i Leksand inför avslutningen av Hockeyallsvenskan.
– Det är svårt att vara närvarande om man skrivit på för en toppklubb i SHL, säger Leif Carlsson till Hockeybladet.

Inför kvällens toppmöte i Hockeyallsvenskan mellan Leksand och Timrå har Dalalaget fyra raka segrar. Efter en svag start och ett stort lyft efter tränarbytet kom en dipp i mitten av januari. Samtidigt florerade rykten att spelare var på väg att skriva på för klubbar i SHL. Bland annat sades Olle Alsing vara klar för Djurgården. Något som enligt Leksands tränare och sportchef Leif Carlsson varit en bidragande orsak till dippen.

– Det var flera spelare som inte var riktigt närvarande ett tag där. Det var skriverier om att de skrivit på för SHL-klubbar. Är man ung så kan fokus flyttas från det egna laget, säger Carlsson.

Är de spelarna här och nu i Leksand?
– Ja, det upplever jag att de är nu. Det är svart att vara närvarande om man precis skrivit på för en toppklubb i SHL.

Nya spelare

En annan orsak till Leksands dipp var att de nya spelarna skulle spelas in i truppen, nu känner tränare Carlsson att truppen kommit ihop sig och är redo för ett tufft kval mot SHL. Först väntar en avslutning i Hockeyallsvenskan med AIK, med åtta poäng upp, flåsande i nacken. Tre omgångar och nio poäng kvar att spela om. AIK har fyra raka förluster och måste vinna allt, samtidigt som Leksand förlorar alla matcher, för att spela den Hockeyallsvenska finalen.

– Nu är vi där vi vill vara och jag ser fram mot fortsättningen av säsongen.

Skulle ett Slaget om Siljan 2 vara att föredra?
– Det skulle vara häftigt för svensk hockey, men först ska vi spela klart Hockeyallsvenskan och de matcher som krävs för att vi ska komma dit.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN