Haukeland om besvikelsen efter tuffa beskedet: ”Jag ville verkligen vara kvar”

Han tog klubben upp i SHL – men efter degraderigen tvingades Henrik Hakueland lämna Leksands IF. I en intervju med DT talar han ut om det tuffa beskedet.
– De ville sänka min lön väsentligt, jag hade långt ifrån någon topplön i SHL, säger, Henrik Haukeland.

Henrik Haukeland var en stor del i att Leksand tog steget upp för lite mer än ett år sedan. Efter degraderingen tackade han nej till ett skambud. Sedan dess har han inte hört något mer från klubben.
– Jag fick ett bud direkt efter att vi åkt ur som jag sa nej till, sedan hörde jag ingenting. Det känns tråkigt. Jag sa direkt att jag ville förhandla, men att fokus låg på VM precis nu. Jag ville prata efteråt. Sedan förstod jag att de gått vidare, säger han till DT.se

”Jag såg framför mig att spela kvar i Leksand”

Haukeland menar att en förlängning aldrig riktigt var nära, men att han gärna hade spelat kvar i klubben.
– Jag såg framför mig att spela kvar i Leksand hela tiden. Utan att gå in på detaljer, de ville sänka min lön väsentligt. Jag kan säga att jag hade långt ifrån någon topplön i SHL. Utan att säga för mycket, men jag ville ha ungefär samma lön i SHL som Hockeyallsvenskan om jag skulle vara etta.

Han berättar att han ville vara med och ställa allt till rätta igen, men att han nu får leta efter nya äventyr.
– På ett sätt… Jag blir ledsen. Jag ville verkligen vara kvar i Leksand. Många i laget signerade nytt kontrakt och jag ville också vara kvar. Jag ville revanschena mig och vara med och ställa allt till rätta igen. Men, jag får se framåt nu och försöka jobba på stenhårt nu, säger han.

Hyllar fansen

Trots besvikelsen passar han på att skicka en hyllning till Leksandsfansen, och förklarar att han gärna är en del av föreningen igen, någon gång i framtiden.
– Framför allt att Leksand är en helt fantastisk plats att vara på. Det är helt otroligt att få spela hockey i den klubben. Leksands IF har en stor plats i mitt hjärta. Supportrarna sjunger för en före, under och efter matcherna oavsett hur det gått och det har varit fantastiskt att få uppleva. Det finns en kultur jag aldrig upplevt någon annanstans och jag hoppas verkligen att jag får vara en del av det här någon gång i framtiden igen, avslutar han.

Läs intervjun i sin helhet här.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN