Här är Leksands ”tiggarbrev” till medlemmarna

Bottenlaget i SHL, Leksands IF, ska för en vecka sedan gått ut med ett tiggarbrev till medlemmarna. Hockeybladet kan nu visa brevet som skickades ut, ett helt vanligt medlemsbrev för januari 2017.

Med krisrubriker som Leksands krisdrag – för att värva spelare och Tiggarbrevet som ska lyfta Leksand har både Sportexpressen och Sportbladet målat upp att det är kris i Leksand och att de ska tigga ihop en värvning till. Det är något som inte Fredrik Jax i Leksands sportråd känner till.

– Något tiggarbrev har jag inte hört talas som alls säger Jax till Hockeybladet.

Att Leksand söker fler spelare till säsongsavslutningen är det ingen som hymlar om. Men att det ska vara panik det är inget som sportrådets medlem Fredrik Jax klänner igen.

– Vi sonderar terrängen, vi har ingen brådska och vi har tilltro till det lag vi har. Skulle det dyka upp en toppspelare så är vi så klart intresserade, säger Jax.

Hockeybladet har tagit del av det som kallas för ”Tiggarbrev” och efter en kortare introduktion skriver klubben något som kan betecknas som allt annat än tiggeri.

Utdrag ur Leksands ”tiggarbrev”

Leksands IF mår i januari 2017 bra. Det känns skönt att berätta det för er medlemmar. Föreningen har under de senaste två åren en skärpt kostnadskontroll vilket gör att framtiden ser ljus ut och vi på marknad försöker ligga steget före genom att jobba tidigt ut mot våra partners. Detta gör att Vision 2019 känns mycket spännande. Ekonomiansvarige Magnus Proos berättar mer.
– Vi mår mycket bättre än vad vi mådde i januari 2016. Det är en stor skillnad. Vi sköter löner och betalningar utan förseningar och har gjort så under hela verksamhetsåret. Vi har fortsatt att minska olika former av hyres– och driftskostnader och har bra koll på slutspurten av det här året. Däremot är det, precis som för de allra flesta klubbar och föreningar, lite tuffare likviditetsmässigt. Hemmamatcherna gör mycket för föreningen när det kommer mycket folk till Tegera, säger Magnus som ser fram emot nästa säsong med tillförsikt.

Vidare tackar Leksands marknadschef för insamlingen som gjorde att Mattias Ritola kunde värvas. Hela mailet ligger i bilden ovan, med det tillägget att vi cencurerat den rabattkod som Leksand ger medlemmarna i webbshoppen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN