DRAGET: Bytte kostymen mot folkdräkt

Efter sju raka förluster i SHL gör tränare Roger Melin vad som helst för en seger för sitt Leksand. I matchen hemma mot Örebro satte Melin på sig folkdräkt i stället för kostymen.

Det har minst sagt inte börjat bra för dalalaget och med sju raka förluster inför dagens match i Tegera Arena kom därför tränare Roger Melin med ett udda förslag. I stället för de ordinarie tränarkläderna kom han ut i båset iklädd Leksands folkdräkt. Det är inte den enda ändringen under kvällen. Hemmalaget åkte dessutom ut i det blåa ”hemmastället”. Leksand kämpade heroiskt inför säsongen att få spela i vita tröjor hemma, men har nu alltså valt att ta på sig ”blåstället”.

Ett drag skulle det visa sig, i alla fall i inledningen. Hemmalagets Filip Johansson öppnade målskyttet efter dryga tio minuter, hans första mål i SHL. Dock varade inte glädjen länge då Örebro kvitterade mindre än en minut senare. Bortalaget gick dessutom upp till en 3-1 – ledning innan Leksand kunde göra sitt andra mål för kvällen när Sebastian Wännström gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

Måste bli mer avslappnade

Fokus under matchen har dock varit på tränare Melins klädval till torsdagskvällen.
– Vi måste ha roligare ute på isen. Vi har haft svårt att slappna av och blivit stressade, säger Melin till C More. Senast Leksand vann var mot hemma mot Brynäs för exakt en månad sedan. På lördag möts lagen igen, denna gång i Gävle.

Matchen mot Örebro förlorades för Leksand med 3-5 och förlustsviten har kommit upp till åtta raka matcher, trots blåställ och folkdräkt.