BEKRÄFTAT: Leksand värvar poängstark back

0
2384
BEKRÄFTAT Leksand värvar poängstark back
Foto: Bildbyrån/AHL
Leksand värvar poängstark back från finska KooKoo, där han spenderade den förra säsongen. Kontraktet är skrivet över två säsonger.
– Matt har ett bra spelsinne, ett bra första pass och är ett hot i powerplay, säger Thomas Johansson.

Leksand värvar en poängstark back i amerikanske Matt Caito, närmast från finska KooKoo där han stod för hela 35 assist.

– I Matt får vi en offensiv spelare som kan styra vårt spel med pucken. Matt har ett bra spelsinne, ett bra första pass och är ett hot i powerplay. Dessutom är Matt i en bra ålder och är under stark utveckling. Det känns jättekul att Matt tror på vårt sätt att jobba och att vi får möjligheten att fortsätta hjälpa honom att ta ytterligare steg i sin hockeykarriär, säger Thomas Johansson, general manager i Leksand i ett pressmeddelande.

Spelat i AHL

Caito har spelat två säsonger i AHL, men spenderade då den mesta tiden i farmarligan ECHL. Han har även en säsong i Grazi österrikiska EBEL.

Den amerikanske backen har höga förhoppningar om Leksand, då han fått insidertips från Leksands förre målvakt.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull över att få komma till Leksand och Sverige, det blir en härlig utmaning för mig. Jag spelade med Henrik Haukeland i Finland och han har berättat mycket gott om Leksand och framförallt om supportrarna. Jag vet att Leksand är ett fint ställe, framförallt på sommaren, och att supportrarna följer laget i hela landet och ofta överröstar hemmalagens fans. Jag ser verkligen fram emot att få uppleva det! SHL är en väldigt bra liga och det ska bli en riktigt rolig utmaning för mig, säger Matt Caito.

Här kan du följa Leksands lagbygge inför säsongen 2020/2021.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.