OS-uttagna nyförvärvet: Matchvinnare igen i förlängningssegern mot Luleå

Det var två lag med nedåtgående form som skulle mötas i Scandinavium. Luleå som haft otroligt svårt att göra mål. Men framför allt svårt att vinna matcher under ordinarie tid. Så blev heller inte fallet idag då man återigen åkte på en tung förlust i förlängningsspelet. 

Det märktes på inledning av matchen att det var två lag med sviktande självförtroende som inte riktigt vågade ta för sig ute på isen. . Där det var väldigt passivt och försiktigt från bägge lagen. Luleå tog dock tag i taktpinnen i matchen och därmed kunde Luleå ta ledningen efter 19:30 in i den första perioden. Detta efter att Joonas Jalvanti gjort sitt första mål för Luleå. När han rakade in en retur i ett helt öppet mål.

Matt Donovans period

I den andra perioden var det utvisningar som präglade perioden. Luleå inledde återigen starkast, men då mitt i Luleå pressen. Tog Frölundabacken Matt Donovan tag i saken på egen hand och trängde sig in framför kassen och tryckte in kvitteringen till 1-1. Det målet tog Frölunda in i matchen och när halva matchen var spelad fick de en chans i fem mot tre spel i hela två minuter. Det tog bara 25 sekunder in i utvisningarna och sen hade Matt Donovan vänt på matchen på egen hand.
Sen blev det en omtalad situation i slutdelen av perioden där de i spel i numerärt överläge gjorde 2-2 genom Robin Kovacs ben, men målet dömdes bort efter lång granskning av målet. För efter videogranskning visades det att pucken aldrig passerade mållinjen och 2-1 ledningen stod sig för Frölunda trots massivt skottövertag efter två perioder för Luleå där skottstatistiken efter två period skrev till 9-21.

Kvitteringen kom till slut 

I den tredje perioden drevs farten i matchen tillslut upp och det blev en mer händelserik period med större målchanser. Luleå drev fortfarande spelet och tryckte på rejält. Man skulle också få in kvitteringspucken när deras speciella målskytt Emil Larsson tryckte till med ett rappt direktskott assisterad av Niklas Olausson och den efter ett långt skadeavbrott på grund av hjärnskakning återvändande Patrick Cehlin. 2-2 målet fick Frölunda att vakna och avslutade matchen med ett stort tryck, men matchen slutade 2-2 efter full tid och skulle gå till förlängning.

Nyförvärvet avgjorde 

Ja för i inledningen av förlängningen skulle Frölunda avgöra och det gjorde man genom succé nyförvärvet Jan Mursak som därmed gjorde sitt tredje mål på sina inledande fyra matcher.
Vinsten innebar att Frölunda återigen tog klivet upp till fjärdeplatsen i SHL. Medans Luleå alltjämt ligger kvar på den tionde och sista Play-in platsen.

 

Matchstatistik

0-1 19:30 Joonas Jalvanti (D. Sondell, P. Cehlin)
1-1 28:47 Matt Donovan (C. Ehn, M. Friberg)
2-1 32:27 Matt Donovan (R. Lasch, V. Olofsson)
2-2 55:30 Emil Larsson (N.Olausson, P. Cehlin)
3-2 60:45 Jan Mursak (A. Almquist, R.Dahlin)

Utvisningar Frölunda: 4×2 minuter
Utvisningar Luleå: 3×2 minuter

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN