Nytt poängrekord: JVM-backens succé

Den JVM-meriterade backen har gjort succé i Luleås A-lag. När han under gårdagens möte mot Växjö stod för en assistpoäng innebar det att Lundkvist står för ett nytt rekord bland juniorbackar i SHL. 

Igår kunde Lundkvist stå för en assist i mötet mot Växjö när han var med och spelade fram till Noel Gunlers 2 – 0 mål. Detta innebar att den unge backen stått för 25 poäng under säsongen. JVM-backens succé bekräftades där med ett nytt poängrekord bland juniorbackar i SHL.

Nytt poängrekord: JVM-backens succé

Nu mer kan Nils Lundkvist titulera sig SHL:s främste poängplockare bland juniorbackar någonsin. Detta efter att han under gårdagens match mot Växjö bidragit till att spela fram Noel Gunlers 2 – 0 mål. Där med petar han ner nuvarande Växjöspelaren Tim Erixon, som spelade i Skellefteå under tiden har slog rekordet, som tidigare var bäste poänggörare bland juniorbackar. Erixon stod under säsongen 2010/11 för totalt 24 poäng i SHL.

Egna produkten gör succé 

Den unge backen Nils Lundkvist är född i Piteå men är mer eller mindre fostrad i Luleås hockeylag. Lundkvist har visat sig vara en mycket skicklig kugge i laget och lyckade slå sig in redan förra säsongen. Denna säsong har det alltså blivit 25 poäng på 38 spelade matcher samt ett mycket framgångsrikt Junior-VM där han stod för 11 poäng på 13 matcher. Under draftåret 2018 blev Lundkvist draftad som 28 spelare totalt av New York Rangers men har ännu inte skrivit kontrakt med NHL-klubben. Den stora framgången i Luleå har med största sannolikhet lockat många scouter att följa Lundkvist resa och eftersom att kontraktet med Luleå går ut efter säsongen finns det möjlighet för den unge backen att se sig om i världen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN