MISSNÖJE: LÅ Ultras straffas av förbundet – överklagar

Luleå Hockeys supportrar har av Svenska Ishockeyförbundet förbjudits att använda overhead flaggor och liknande efter att det använts pyroteknik i samband med matcher. LÅ ultras är inte nöjda med beslutet och har överklagat.

Första gången Luleås fans fick höra om det här var efter matchen mot Brynäs i början av december. Anledningen är att de använt pyroteknik under hemmapremiären och under bortamatchen mot Mora i november.

Luleås fangrupp LÅ ultras kallar detta för en kollektiv bestraffning eftersom straffet är riktat mot hela fanskaran och inte endast de som antänt pyrotekniken. Vissa av de som antänt har blivit avstängda av Luleå fansen men då vissa har kommit undan väljer förbundet att rikta förbudet mot alla Luleås supportrar.

Vi anser att detta är fel

LÅ ultras tycker också att det är orimligt att förbjuda flaggor och tifon eftersom de säger att det inte använts någondera i samband med pyrotekniken. Därmed tycker de att det är ett förbud riktat mot dem som gör tifon och flaggor till matcherna för att sätta färg på läktaren. ”Vi anser att det är fel att en sådan stor skara bli ålagda ett förbud för enskilda personers handling, och även att detta förbud är riktat mot vår gruppering utan underliggande anledning.” skriver LÅ ultras på sin Facebook sida.

Fansen har överklagat förbudet

Ytterligare säger LÅ ultras att förbudet är oklart då det gäller ”overhead flaggor och liknande” vilket kan betyda en hel del. Fansen har överklagat förbudet genom klubben och efter det verkar det som att förbudet enbart gäller overhead flaggor.

Luleå HF säger att de begärt prövningstillstånd hos tävlingsnämnden i Svenska Ishockeyförbundet för att få en överprövning av ärendet hos förbundsstyrelsen. De fick avslag på sin begäran och är därför tvungna att följa tävlingsnämndens beslut.

Ett grovt övertramp mot vår kultur

I matchen mot Rögle BK förra fredagen visade LÅ ultras sitt missnöje genom att avlägsna sig från ståplatsläktaren och ta bort sina flaggor, banderoller och sin trumma. Utöver det hade de också en banderoll med texten ”Ishockeyförbundets försök till censur är ett grovt övertramp mot vår kultur”.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN