LULEÅKLACKEN: ”Kovács kan inte köra bil”

Den omtalade spelaren Robin Kovács spelade ikväll sin första match för Örebro. Vilka stod för motståndet? Ex-klubben Luleå. Bortaklacken var minst sagt inte imponerade över den hastiga övergången. 

Robin Kovács lämnade serieledarna Luleå hastigt för spel i Örebro. Ett beslut som var fattat redan förra året, men som genomfördes nu i veckan. I kvällens möte var det just Robin Kovács gamla klubb som gästade Örebro, och inte fick den forne Luleåspelaren mycket respekt från sin gamla klack. ”Kovács får inte köra bil” hördes tidigt från Luleåklacken.

Burop och jubel

Ett massivt jubel steg över Behrn Arena när Robin Kovacs steg in på isen. Kanske för att överrösta buropen och de hånande ramsorna från bortaklacken, kanske för att de är nöjda med sin nya värvning. Kovacs verkar oberörd och tar efter sin presentation en runda ute på isen där han möts av Luleåfans som buar och pekar finger.
Efter drygt 27 sekunder satte den första pucken bakom örebromålvakten Dominik Furch, i och med det har Robin Kovacs varit inne på sitt första mål bakåt. När sedan nästa mål sedan slank in bakom mållinjen var samme Kovacs inne på plan. Med andra ord är det inte en optimal start för den kontroversielle spelaren.

Luleåklacken: ”Kovacs kan inte köra bil” 

Luleåklacken hördes skandera ord som ”svikare” och pekar även på Robin Kovacs tidigare domar när det kommer till fortkörning. ”Kovacs får inte köra bil” ekade från bortaklacken tidigt in i första perioden, innan matchen ens hade hunnit bli ordentligt grinig.

I första periodpausen talade vi med bortaklacken för att få deras känslor inför den hastiga övergången. Vi nämnde ramsan som skanderades tidigt in i matchen, den som hånade de domar Kovacs har mot sig, som Luleåfansen tidigare har försvarat.
De svarade med att de vet vilka punkter de trycker på, men samtidigt tror ingen av dem att detta påverkar Kovacs speciellt mycket.

Vid frågan om hur det kändes att ex-spelaren legat inne på båda Luleås mål ikväll får vi först ett skratt till svar. Sedan fortsätter supporten med svaret:

– Nej det var bara något vi gjorde i början, men han ska veta att han trots allt lämnat ”Sveriges bästa hockeyklubb, säger supportern till Hockeybladet och skrattar.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN