LULEÅ: Veteranen tvingas bort – erbjuds inte nytt kontrakt

Veteranen Karl Fabricius får inget nytt kontrakt med Luleå, det meddelade klubben under fredagen. Totalt blev det 849 matcher i klubben.
– Igår fick jag beskedet att det tyvärr inte blir en fortsättning i Luleå Hockey, säger Karl Fabricius till klubbens hemsida.

Över 1 000 matcher i högsta serien, varav 849 med Luleå. Nu tar veteranen farväl av den norrbottniska klubben, han får inget nytt kontrakt.

– Att lämna ett negativt besked till någon som Karl Fabricius är det absolut tyngsta med det här jobbet. Samtidigt är det vårt ansvar som sportsligt ansvariga att ta den här typen av beslut om vi tror att det är det rätta att göra, säger Stefan Nilsson, general manager i Luleå och fortsätter:

– Kalle har gjort otroligt mycket positivt för Luleå Hockey både på och utanför isen och jag har haft den stora förmånen att lära känna honom både som lagkamrat och ledare. Karl Fabricius är en fantastisk människa som det kommer gå oerhört bra för även efter detta.

Drömjobb

Karl Fabricius växte upp i Avan, drygt två mil utanför Luleå och på uterinken drömde han att få spela i Luleå med sina idoler. Han var alltid på matcherna hemma i Delfinen och minns så klart klubbens guld 1996.

– Jag mötte upp guldlaget -96 ute på Kallax och gick på hemmamatcherna i Delfinen, alltid med målet att en dag nå dit. Att få spela med Luleå Hockey har sedan dess varit mitt drömjobb och inte en enda dag har det känts tråkigt att kliva in i omklädningsrummet och göra sig redo för träning eller match, säger han till klubbens hemsida.

Inte färdig

Veteranen känner sig inte klar med hockeyn än, men vart det bär av vet han inte idagsläget.

– Jag känner mig inte färdig och det känns tråkigt att inte få vara en del av klubbens fortsatta satsning mot guld men jag känner en oerhörd tacksamhet och stolthet över att ha fått representera klubben i så många matcher och säsonger, säger han och avslutar:

– Mitt hjärta kommer alltid slå för Luleå Hockey.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN