Bekräftat: Luleå värvar rutinerad back

Han har spelat 246 matcher i SHL och 214 i Hockeyallsvenskan. Efter tre säsonger utomlands väljer nu Daniel Sondell att återvända till Sverige för spel i Luleå kommande säsong.

Luleå slutade på en niondeplats i årets grundserie av SHL. Det ledde till åttondelsfinal mot Malmö. Men där tog det stopp för laget som slogs ut av Malmö. Sedan dess har det varit ganska tyst runt Luleå. Lagets första nyförvärv inför nästa säsong blev den hemvändande centern Niklas Olausson som presenterades i slutet av förra veckan.

Samma dag som Olausson presenterades kom ryktet om att Luleå gjort klart med backen Daniel Sondell. Nu är det alltså bekräftat att Luleå värvar den rutinerade backen som senast kommer från spel i Österrikiska EC Salzburg.

”Kommer kunna bidra mycket”

–Daniel Sondell är en spelskicklig och erfaren back med bra skridskoåkning. Han är en spelare som vi känner kommer kunna bidra mycket till vårt offensiva spel och som kommer stärka lagets powerplay. Vi har haft koll på honom en längre tid och sett flera av hans matcher under våren, så vi är väldigt glada att kunna välkomna Daniel Sondell till Luleå Hockey, säger Luleås GM Stefan Nilsson till lagets hemsida.

Daniel Sondell är känd som en poängstark offensiv back som har gjort 95 poäng på 246 matcher i SHL för Skellefteå, Rögle, Modo och Örebro.
I Hockeyallsvenskan blev det 119 poäng på 214 matcher.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN