Luleå tog extrapoängen på Hovet

Det blev Norrbottningarna som gick segrade från Hovet ikväll. Det krävdes dock övertid för att skilja lagen åt. 7751 personer såg när Einar Emanuelsson gjorde avgörande målet efter ett friläge i förlängningen. 

Mötet mellan Djurgården och Luleå brukar vara heta. Dock blev dagens möte tempofattigt och stundtals tråkigt. Den enda gången som det faktiskt tog fart var när Djurgården, till synes helt korrekt, blev bortdömda ett mål.

Djurgården gick inte att känna igen

Det spel som vi sett tidigare från Djurgården var som bortblåst denna kväll på Hovet. Ingen fantasi eller fart alls och det var faktiskt Luleå som stundtals förde spelet. Därför var det inte helt ologiskt eller orättvist att bortalaget tog ledningen i början av den andra perioden.

Som ett nytt lag

I slutperioden så kliver Djurgården in till ”vi är vinnare” som skrålar i Hovets gamla högtalare och visst visade de upp ett vinnande spel. I alla fall så tryckte de ner Luleå gång på gång. Därför var det inte helt ologiskt att publikfavoriten Linus Hultström skjuter in kvitteringen inför en kokande hemmapublik. Efter kvitteringen så trycker Djurgården på och har ett flertal lägen att sätta in ett avgörande mål innan klockan tickar upp på timmens spel.

Avgjorde snyggt i förlängningen 

Skulle en match endast varit två perioder lång så hade Luleå tagit alla poäng på Hovet ikväll. Nu blev det en våldsam forcering av Djurgården i den tredje perioden som räddade en poäng och mesta mästarna är faktiskt fortfarande obesegrade efter ordinarie tid på hemmaplan. Stockholmarna fortsatte att trumma på i förlängningen, men det var Luleå som gjorde målet. Tillsynes en praktmiss i ett byte gav Einar Emanuelsson fritt läge och han gjorde inga misstag. Pucken satt i tredje maskan och bonuspoängen följer med upp till Norrbotten.

Tre stjärnor

☆ – Austin Farley, Luleå
☆☆ – Linus Hultström, Djurgården
☆☆☆ – Joel Lassinantti, Luleå

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN