Luleå sparkar tränaren som nu blir General Manager

Luleå når inte upp till de mål som föreningen satt upp inför säsongen. Därför sparkar klubben tränaren Stefan ”Skuggan” Nilsson, samtidigt som han blir klubbens nya General Manager.

Luleå Hockey tvingas planera om sin stryktur på laget för att nå de mål man satt upp för säsongen. Det som var tänkt att klubbikonen och tränaren Stefan ”Skuggan” Nilsson skulle träna laget säsongen ut, för at sedan ta över som General Manager. Nu har de svaga resultaten gjort att klubben agerar redan nu. ”Skuggan” Nilsson får sparken som tränare och andretränaren Petter Lasu Nilsson tar över som huvudtränare.

På hemsidan skriver Luleå Hockey:
Luleå Hockey har under stora delar av SHL-säsongen haft svårt att nå önskade sportsliga resultat. Med anledning av detta har Stefan ”Skuggan” Nilsson i dialog med föreningen kommit fram till att det bästa för säsongsavslutningen är att han lämnar över tränaransvaret till Petter Lasu Nilsson och att Skuggan påbörjar sitt nya jobb som General Manager tidigare än det först var tänkt.

Sparkar ”Skuggan” uppåt

Normalt sett när man får sparken från ett uppdrag bli man arbetsbefriad och arbetslös. För ”Skuggan” Nilssons del är det tvärt om. Han sparkas uppåt och tillträder tjänsten som GM några månader innan det var tänkt.

– Stefan ”Skuggan” Nilsson har tillsammans med Ulf Engman varit de optimala kandidaterna till att ta över efter Lars ”Osten” Bergström den dagen han skulle sluta som GM för Luleå Hockey. Stefan har förutom sina erfarenheter som spelare även erfarenhet av att jobba tillsammans med Ulf i vår juniorverksamhet och har de senaste tre säsongerna varit verksam som SHL-tränare. De kompletterar varandra mycket väl och Stefan har ett lugn och en analytisk förmåga som kommer vara väldigt användbar i rollen som General Manager, säger Stefan Enbom, vd i Luleå hockey till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vår ursprungliga tanke var att Skuggan skulle slutföra den här säsongen som huvudtränare och att han efter säsongen skulle komma in i sin nya roll som General Manager tillsammans med Ulf Engman som assisterande. Men med anledningen att vi vill skapa ny energi i omklädningsrummet är det naturligt att förändringen sker redan nu.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN