Luleå bröt negativ trend – straffseger mot DIF

Djurgården anlände till Luleå inför kvällens match med en positiv trend i ryggen då man vunnit de fyra senaste matcherna. Till skillnad från hemmalaget Luleå som kom till spel med tre raka förluster.

Lagen möttes senast för en vecka sedan i en match som även den fick avgöras på straffar. Den här gången stod Luleå som segrare med Joel Lassinantti och Johan Forsberg som matchvinnare.

Målvakterna i fokus

Under den första perioden bjöd de två lagen på ett böljande spel, lägen åt båda håll där målvakterna stod i centrum. De bjöd på den ena fantastiska räddningen efter den andra. Först när Jeff Tambellini, efter dryga 10 minuters spel, blivit frispelad framför en försvarslös Joel Lassinantti kunde matchens första mål noteras.

Den andra akten började likt den första. En underhållande hockey där lagen bytte chanser om och vartannat där hemmalaget hade spelmässig fördel. Trots en målsnål match fanns det bud på flertalet mål om det inte varit för de båda storspelande målvakterna. Resultatet från matchens första period stod sig över den andra.

Ett hungrigt Luleå skrinnade ut på isen inför den tredje perioden med en kvittering i sikte och det dröjde inte länga innan den kom. Dryga minuten efter att laget fått chans i matchens första numerära överläge kunde backen Linus Nässén prickskjuta in pucken bakom en skymd Adam Reideborn. Matchen slutade lika efter ordinarie tid.

Likaläget stod sig även över den fjärde och sista perioden och matchen fick avgöras på straffar då Luleås Johan Forsberg gjort straffläggningens enda mål.

Luleå bröt negativ trend

Den negativa trenden bröts i och med kvällens vinst och Luleå är tillbaka i vinnarspåret igen.

Luleå-Djurgården 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)
0-1 (10.15) Jeff Tambellini (Henrik Eriksson)
1-1 (47.44) Linus Nässén (Brendan Mikkelson, Petter Emanuelsson)
2-1 (65.00) Johan Forsberg, avgörande straff
Skott: 23-29 (8-12, 6-5, 6-11, 2-1, 1-0)
Skott utanför: 14-18
Tekningar: 35-23
Tacklingar: 23-13
Utvisningar LHF: – DIF: 2×2
Domare: Tobias Björk, Mikael Nord
Linjemän: Johannes Käck, Emil Yletyinen
Publik: 4 300

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN