BEKRÄFTAT: Lämnar Malmö för andra SHL-klubben

Det har ryktats om att Malmöspelaren är påväg att lämna laget under dagen, vilket också var fallet. Nu bekräftar klubben att han lämnar Malmö för den andra SHL-klubben. 

Han hade en framgångsrik säsong i fjol, men i år har det gått desto sämre för den forne stjärnspelaren. Idag stod det klart österrikaren Konstantin Komarek bryter kontraktet och lämnar Malmö med det samma. Men Komarek behövde inte vara klubblös mycket längre än så. Nu bekräftar SHL-klubben själva han lämnar Malmö för att spela hos dem.

De egna orden – ”Hitta tillbaka till det spel jag haft” 

Idag stod det klart att österrikaren Konstantin Komarek bryter kontraktet med Malmö. Där med lämnar han klubben med detsamma, men inte SHL! Ikväll bekräftar Luleå Hockey på sin hemsida att Komarek ansluter till laget.

Luleå var min första kontakt med Sverige och min sambo kommer där ifrån, så jag har hållit kontakten med Norrbotten sedan dess och det känns jättebra att återvända till Luleå Hockey igen.

– Det jag hoppas på med klubbytet är att hitta tillbaka till det spel som jag haft de senaste säsongerna och att jag skall kunna hjälpa laget att vinna matcher genom att vara en kreativ och producerande spelare – samtidigt som jag är beredd att ta den roll som tränarna ger mig, säger Konstantin Komarek på Luleås hemsida. 

”Tacksam för de åren jag fått” 

Komarek, som fram tills idag har tillhört Malmös förening har haft en tuff säsong i klubben. Under fjolårets säsong räknades Komarek som en av lagets främsta spelare, men denna säsong har han inte riktigt lyckas komma upp i sin forna form. Han beskriver sin tid i Malmö som fin och att han alltid kommer ha kopplingar till laget.

– Jag är tacksam för de åren jag fått i klubben och vill verkligen ta tillfället i akt att tacka alla fans samt mina ledare och lagkamrater. Jag har haft en fin tid och kommer alltid att ha starka kopplingar till Malmö, säger Konstantin Komarek själv i en kommentar på Malmös hemsida. 

– Vi vill tacka ”Kosta” för hans tid och insatser i Redhawksdressen och önskar honom ett stort lycka till i den fortsatta karriären, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.
Texten uppdateras 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN