Komarek: ”Det är väldigt speciellt”

I går spelades det en match mellan Malmö och serieledarna Luleå. En match som Luleå vann efter att de gjort den matchvinnande målet på straff. 

Matchen slutade 1-3 till gästande Luleå som stod för en bra och stabil insats i Malmö. Man ät inte Malmö komma till särskilt farliga lägen. Luleå lyckas också att stänga Malmö på många sätt. Luleå gör så att det blir svårt för motståndarna att ta sig in i Luleås defensiva zon vilket gör att man i Malmö inte får till några lägen. Hockeybladet tog också sig ett snack med Komarek om att spela mot sin gamla lag. – Det är väldigt speciellt, säger Komarek efter matchen till Hockeybladet.

Att möta sitt gamla lag

Att möta sina kompisar kan vi alla tänka oss att det blir speciellt och det påstående förstärker Luleås Komarek. Samtidigt tyckte Luleåforwarden att det var roligt att möta sina lagkamrater.

− Det är väldigt speciellt att liksom möta dem som man åt middag och lunch med för två veckor sedan, säger Komarek till Hockeybladet.

På vilket sätt blir det speciellt?

När Hockeybladet frågar Komarek om vad han menar med speciellt så är det två saker som han tänker extra mycket på. Det första är att det blir speciellt just för att man har bytat lag i mitten av säsongen. Då är det oftast att det inte riktigt har funkat och då vill Luleåforwarden bevisa att han kan det som Malmö inte tyckte att han kunde. Det andra är att det blir konstigt att möta kompisarna som man spelat med i två och ett halvt år.

− Det blir ju speciellt när man byter lag i mitten av en säsong för då har det inte riktigt funkat. Man vill bevisa att man kan. Sedan att spela en tävlingsmatch med 12 600 personer på läktaren mot folk som man har blivit väldigt bra kompis med och spelet med i två och ett halvt år det är också speciellt, berättar Luleåspelaren till Hockeybladet.

Luleå vinner idag

Varför Luleå vinner idag finns där många anledningar till enligt Komarek. Luleåforwarden tycker att man är mer chanseffektiv än vad Malmö var under matchen samt att man kommer till bättre skottlägen. Men det var inte allt:

− Jag tycker att vi är effektivare och kommer bättre till skott än vad Malmö gör. Jag tror att Malmö får iväg 12,14 eller 15 skott medans vi får iväg nästan 30. Sedan offensivt så tycker jag att vi kommer in i den farliga zonen och skapar bättre målchanser, berättar Komarek.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN