KLART: Trotjänaren och hemvändaren förlänger med toppklubben

0
664
Foto: Bildbyrån
Idag kunde topplaget bekräfta att de förlänger med två av sina spelare över kommande säsong. Trotjänaren och backen kommer spela sin nionde, respektive, sjätte och sjunde säsong i klubben. 

Trotjänaren och hemvändaren förlänger med toppklubben. Spelarna blir kvar en, respektive, två säsonger. För en av dem innebära det att han närmar sig 20 spelade säsonger i Sveriges högsta liga och för den andra ett nytt förtroende och ansvar i toppklubben.

Trotjänaren och hemvändaren förlänger med toppklubben

Toppklubben Luleå kunde idag bekräfta att de förlänger med trotjänaren Karl Fabricius och hemvändaren Fredrik Styrman. De båda spelarna har representerat Luleå under sina ungdomsår och senare haft en sejour i andra SHL lag eller lag i Hockeyallsvenskan. Stefan ”Skuggan” Nilsson, Luleås sportchef, beskriver de förlängda kontrakten med positiva ord.

– Det känns oerhört bra att vi kommit överens om förlängningar med både Karl Fabricius och Fredrik Styrman. Det är två norrbottniska lagspelare som jobbar stenhårt varje dag för att driva sig själva och sina lagkamrater till att bli ännu bättre, säger sportchefen på klubbens hemsida.

Nionde raka säsongen i Luleå

Karl Fabricius har totalt sett spelat 18 säsonger i Sveriges högsta liga. Med 781 matcher, åtta säsonger och slutspel, är han en av de spelarna som varit i klubben längst. I och med det förlängda kontraktet klättrar nu Fabricius i stegen om de spelare som representerat klubben längst. För tillfället är han på en tredje plats strax efter Roger Åkerström.

  • Det känns jättebra att vi har kommit överens om ytterligare en säsong, för det var ingen tvekan från min sida när jag fick frågan om jag ville fortsätta att spela för Luleå Hockey. Och även om det är kul för nästa säsong så ser vi nu bara fram emot avslutningen på den här säsongen där vi har som målsättning att gå hela vägen, säger Fabricius på klubbens hemsida.

Hemvändaren 

Med sina 270 matcher i klubben kunde det idag presenteras att Styrman stannar i Luleå i ytterligare två säsonger. Styrman har under sin karriär varit runt i flertalet klubbar i SHL. Hans karriär startade dock i Kalix HC för att senare ta sig vidare till Luleå där han blev kvar länge. Inför säsongen 2018/19 återvände Styrman till sin forna klubb där han blivit kvar. Styrman har missat delar av säsongen på grund av skada.

  • Det är klart att det funnits en viss oro kring framtiden med tanke på att jag inte fick så många matcher med laget före skadan, men det känns bra att föreningen och tränarna tror på mig och jag ser verkligen fram emot de kommande säsongerna, berättar Styrman på klubbens hemsida. 

Texten uppdateras

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 14 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.