”Nu jobbar jag bara på att hitta glädjen igen”

Han vann den interna poängligan i Färjestad för tre år sedan och slutade sjua i den totala. Tidigare poängsprutan Joakim Hillding inledde årets säsong i Växjö men fick inte riktigt spelet att stämma. Nu hoppas han att det ska lossna i Luleå, men när och hur?

Hockeybladet fick en exklusiv pratstund med 28-åringen efter gårdagens match mot Färjestad.

En annorlunda säsong för dig. Kan du ta oss igenom händelseförloppet?
– Jag fick det inte riktigt att funka i Växjö. Det var mycket som inte stämde in och jag fick inte det stora förtroendet, så jag kände att det var lika bra att flytta.

Var det du som uttryckte önskemålet om att få söka dig vidare?
– Ja, det var jag som satte fart på det och de förstod min tanke. Hockey handlar om glädje och tycker man inte om att komma till jobbet så kan man lika gärna söka nytt.

Var Luleå det självklara valet bland lagen som visade intresse?
– Jo, jag kände att Luleå var det bästa alternativet för mig.

Varför?
– Den platsen i laget som var ledig för mig lockade och att de spelar ett spel som jag är van vid att spela själv. Det gör det lättare att komma in i det.

Du var väldigt produktiv (18+23 och sjua i totala poängligan) i Färjestad för tre år sedan. Vad beror det på att poängen inte trillar in på samma sätt längre?
– Det är ju en självförtroendefråga i grund och botten, skulle jag säga. Året efter den säsongen så gick det tufft för laget och jag hade mycket skador, så jag kom inte in i samma rulle liksom. Det gjorde att jag började ifrågasätta mig själv och fick massa tankar i huvudet – och det är inte bra för en hockeyspelare. Vi ska inte tänka så mycket.

Hur känner du just nu med självförtroendet?
– Det känns som att jag har en bit kvar.

Vad skulle kunna fungera som en gnista för dig? En tremålsmatch?
– Hehe, det skulle nog inte räcka med en match. Det är nog mer en process som får komma, som inte går att tvinga fram. Gör man det så gör man mycket misstag också och letar de svåra passningarna. Man får börja med det enkla och när man känner att det funkar får man ta nästa steg, nästa steg, nästa steg liksom. Just nu jobbar jag bara på att hitta glädjen igen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN