Dröminledning när Luleå kammade hem full pott

De båda lagen drabbades samman ikväll med varsin 3-1 vinst i bagaget. Luleå besegrade Skellefteå på bortaplan samtidiga som Karlskrona tog en välbehövlig seger i hemmaborgen mot Linköping tidigare i veckan.

Matchen började med hög intensitet och de båda lagen skapade en del farliga chanser. Matchens första mål kom efter 6.56 då Johan Forsberg blivit frispelad i slottet och kan helt omarkerad sprätta in sitt sjätte mål för säsongen. Gästerna tog genast tag i taktpinnen och bara minuter senare skulle 19-årige Einar Emanuelsson noteras för sitt första SHL-mål, det efter att han och kedjekamraten Isac Lundeström tagit tillvara på ett två-mot-ett läge på bästa sätt. Luleå fortsatte att flyga fram under den första perioden och ytterligare utdelning skulle komma, det efter att Karl Fabricius tagit tillvara på en retur från Johannes Jönsson efter knappa 12 minuter. Luleås drömstart var ett faktum.

Karlskrona kom ut som ett helt annat lag i den andra perioden där de stundtals pressade bortalaget och skapade en del farliga målchanser. Efter att ha växt in i matchen spelmässigt fick hemmalaget chansen att ta sig in i matchen målmässigt med två numerära överlägen på kort tid, men Joel Lassinannti var omutbar. Resultattavlan oförändrad när lagen gick till pausvila.

Luleå gick ut i den tredje perioden med ett mål i sikte, att stänga matchen. Laget spelade mycket defensivt och gjorde det felfritt trots ett hungrigt och desperat hemmalag som letade reducering. Istället var det Luleå som kunde utöka ledningen i powerplay efter att hemmalaget fått två spelare utvisad med 20 sekunders mellanrum. Trots fyra numerära överlägen under matchens gång lyckades Karlskrona inte överlista Lassinannti i bortamålet som höll tätt för tredje gången denna säsong.

Karlskrona HK Luleå HF 0-4 (0-3,0-0,0-1)
0-1 (06.56) Johan Forsberg (Oscar Engsund, Karl Fabricius)
0-2 (11.43) Einar Emanuelsson (Isac Lundeström, Andreas Falk)
0-3 (12.29) Karl Fabricius (Johan Forsberg, Kael Mouillierat)
0-4 (54.28) Tim Kennedy (Johan Harju, Joel Lassinantti)
Skott: 24-29
Skott utanför: 9-13
Tekningar: 26-30