BEKRÄFTAT: Finsk landslagscenter till Luleå

Värvningar och kontraktsförlängningar presenteras till höger och vänster. Idag stod det klart att Luleå förstärker inför kommande säsong.

Klubben kunde idag presentera ett nyförvärv och en kontraktsförlängning inför säsongen 2020/21. Det handlar bland annat om en en finsk landslagscenter som ansluter till Luleå och stärker upp truppen.

Truppbygget fortsätter 

Luleå Hockey/MSSK fortsätter bygga truppen inför kommande säsong. Idag stod det klart att den finske landslagscentern Viivi Vainikka förstärker forwardsidan. Det stod även klart att backen Ebba Berglund förlänger sitt kontrakt med ytterligare två säsonger.

— Viivi Vainikka är en spännande spelare som trots att hon knappt är 18 år gammal redan är en meriterad spelare. Hon är en välskolad och tekniskt skicklig center som redan nu kommer kunna hjälpa oss att skapa målchanser och vinna matcher. Samtidigt som vi känner att det finns utrymme för än mer utveckling när hon nu kommer till vår utvecklingsmiljö, säger Mikael Forsberg, sportchef för LHF/MSSK på klubbens hemsida. 

Finsk landslagscenter till Luleå 

Viivi Vainikka är endast 18 år gammal men har redan hunnit med två säsonger som ordinarie i det finska landslaget. Den föregående säsongen representerade hon Team Kuortane i Liiga och gjorde där 52 poäng på 30 matcher. Nu är hon alltså klar för spel i Sverige och SDHL i minst två säsonger.

— Att jag valde att skriva på för Luleå Hockey/MSSK beror på att man ger sina spelare goda förutsättningar till att utvecklas och blir bättre. Man har dessutom flera spelare som jag sett upp till och som det kommer bli kul att få träna med och mot för att lära nya saker.

Kandidat för landslaget 

Ebba Berglund kom till Luleå Hockey/MSSK inför säsongen 2018/19 efter att tidigare ha representerat Linköping och Modo. Den gångna säsongen gjorde hon sin poängstarkaste säsong hittills med sina 11 poäng på 32 matcher. Sportchef Mikael Forsberg beskriver med glädje förlängningen av kontraktet.

— Det känns riktigt kul att vi kommit överens om en fortsättning med Ebba Berglund. En ung spelare som verkligen tävlar, både på träning och på match, för att utvecklas och för att hjälpa laget. Fram till nu har hon mest visat upp sina styrkor i det defensiva spelet, men hon har bland annat ett bra skott som jag tror att vi kommer kunna få ser mer av de kommande säsongerna och fortsätter hennes utveckling tycker jag hon är en kandidat för en fast plats i det svenska landslaget.

Ebba Berglund beskriver själv känslan över att stanna i Luleå ytterligare två säsonger.

— Det känns som jag tog stora steg i min egen utveckling den gångna säsongen och det är något som jag vill bygga vidare på inför framtiden där jag är beredd att axla ett större ansvar i laget.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN