AVSKEDET: Slutar redan som 26-åring

Han draftades av Colorado Avalanche 2010 i första rundan som 17:e spelare och spådades en fin framtid. Men nu lägger den förra talangbacken av som 26-åring efter problem med skador genom sin karriär.
-Beslutet att sluta spela hockey var otroligt tufft att ta, säger 26-åringen i ett pressmeddelande 

Förra backtalangen Joey Hishon kom till Luleå förra året för att få en omstart och nystart på karriären, men det slutade med en skadefylld säsong och bara 22 SHL-matcher för Luleå ifjol.

En hjärnskakning 2011 förändrade allt

Efter att blivit draftad av Colorado 2010 valde Hishon att fortsätta karriären i juniorlaget Owen Sound Attack i OHL och 2011 kvalificerade laget till det stora juniormästerskapet Memorial Cup och det var där Joey Hishon karriär förändrades. I en match mot Kootenay Ice Brayden tacklades Hishon av motståndarbacken Brayden McNabb (Idag i Vegas Golden Knights) smällen ledde till en hjärnskakning och det blev bara nio AHL-matcher under de två följande säsongerna.

Debuterade i NHL 2014

Joey Hishon debut i NHL för Colorado kom 2014 i Stanley Cup-slutspelet och gjorde ytterligare 13 matcher för klubben säsongen därpå. Men efter har misslyckats att ta en ordinarieplats i NHL flyttade backen till Europa 2016 men varken i Jokerit eller Luleå lossnade för den förra talangfulle backen och nu väljer alltså Hishon lägga av med ishockey och börjar som regionscout i sin gamla juniorklubb.

-Mina fyra år i Owen Sound är några av de bästa jag har haft i mitt liv så här långt. Att få den här möjligheten att återvända till Attacks organisation gjorde mitt beslut så mycket enklare, säger Hishon

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN