”Visst kan det bli en sjunde avgörande”

Efter den tredje kvartsfinalen mellan Djurgården och Linköping mötte Hockeybladet upp Henrik Törnqvist. Forwarden blev matchens första målskytt i en match som slutade i förlust då Djurgårdens IF vann med 4-3.

Den tredje kvartsfinalen bjöd på en jämn match mellan Djurgården och Linköping, bara ett mål skiljde lagen åt efter att slutsignalen ljudit. Stockholmslaget vann med 4-3.

– Jag tycker att vi gör en bra första period. Sen tycker jag lite att vi tappar det i andra, slarvar lite mycket bakifrån och vi forwards visar oss inte. Jag tycker vi tappar. Sen tycker jag ändå vi gör en helt okej tredje där vi är starka först i slutet men tyvärr räckte det inte, säger Henrik Törnqvist till Hockeybladet efter matchen.

Matchen som spelades mellan lagen i Linköping under tisdagskvällen varade i 108 minuter och torsdagens match började tempofattigt.

– Kanske lite i vissa stunder kändes den förra matchen av. Men jag tycker ändå att vi hade en bra dag igår med lite rehab och återhämtning sådär så att… det är så slutspel är. Det gäller bara att ladda om och fokusera på nästa match.

Glädjen att sätta första

Forwarden fick trots förlusten glädjen att spräcka sin egen målnolla i slutspelet.

– Jag fick pucken utav Billins och fick mycket tid på mig i powerplay. Jag ville gå in och skjuta, det tar på en klubba och studsar över målvakten så det var skönt att den gick in. Så har man spräckt en nolla för sig själv i alla fall.

Första matchen vann Djurgården en klar seger med 6-1 men både den andra kvartsfinalen och den tredje har varit betydligt jämnare historier. Efter den senaste matchen tar Stockholmslaget över ledningen i matchserien med 2-1. Till skillnad från Djurgårdens Jesper Pettersson som har svårt att se om det blir en sjunde avgörande, tror Linköpings Henrik Törnqvist att det inte är någon omöjlighet med sju matcher.

– Ja men absolut. Det är väldigt jämnt där ute, det är fram och tillbaka, målchanser lite hit och dit. Absolut, visst kan det bli en sjunde avgörande. Det är bara att analysera den här matchen och stänga den så fort som möjligt och ladda om för en ny match. Det är det som är bra med slutspel att det kommer matcher varannan dag så att man har inte så mycket tid att tänka. Det gäller bara att ladda om och hitta glädjen och köra på igen på hemmaplan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN