Värvningen mållös – dumpas av LHC

Han värvades till SHL efter några fina säsonger på college och i AHL. Nu dumpas han dock av LHC och han lämnar klubben utan att ha gjort ett enda mål.

Han blev sånär collegemästare med ett poängsnitt på över en poäng per match hemma i USA. Efter några år i AHL så skulle Mark Zengerle nu fortsätta att producera poäng i SHL. Dock får han inte fler än nio matcher i LHC-tröjan för nu bryter parterna kontraktet och han dumpas av ”Cluben”.

Inte ett mål i LHC-tröjan

– Mark är en intressant spelare som vi är glada över att ha i vårat lagbygge till den kommande säsongen. Jag såg honom på plats i USA och han visade upp kvalitéer som kommer passa in bra hos oss, sade klubbens GM Fredrik Emvall när värvningen var klar.

Nu plockas alltså pusselbiten Zengerle bort från lagbygget och han gör det utan att ha gjort ett enda mål. Tidigare gjorde han fyra säsonger i collegeligan NCAA för University of Wisconsin. Där mäktade han med 162 poäng på 151 matcher. Som AHL-spelare gjorde Zengerle, född i Rochester, tre säsonger. På 242 matcher gjorde han 135 poäng för klubbarna Grand Raids Griffins och Leigh Valley Phantoms innan flytten över Atlanten. Nu får han alltså leta efter en ny klubb, hans fjärde som proffs.

Värvningen dumpas

Linköping gick idag ut med att 28-åringen får lämna klubben. Detta efter endast nio matcher. En bidragande faktor är med största sannolikhet de uteblivna poängen. Mark har endast gjort en assist under sin tid i Sverige och samtidigt gått mållös. Samtidigt parkerar ”Cluben” endast på tionde plats i SHL.

– Vi har inte fått ut det vi har önskat av Mark och vi har kommit till en punkt där vi vill göra en förändring. Mark har under hela tiden agerat väldigt professionellt och det är en toppenkille, säger Emvall till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN