TILLBAKA I SHL: ”Otroligt stolt”

Adam Ginning återvänder till SHL efter sejouren i Hockeyallsvenskan samt äventyret i Tjeckien med J20-laget. I en intervju på Linköpings hemsida sätter han ord på känslorna om att spela i Linköpings ärkerivaler Vita Hästen samt besvikelsen över att inte vinna ett efterlängtat guld tillsammans med Juniorkronorna.

Adam Ginning är åter tillbaka i SHL och Linköping efter äventyret i Tjeckien. De senaste månaderna har varit händelserika för den unge backen som inte endast blev utlånad till Vita Hästen utan även utsedd till Juniorkronornas lagkapten. Den första träningen hemma i Linköping är redan avklarad och Ginning gör sig redo för sin första match för laget i år.

Efter Vita Hästen – en bättre spelare återvänder

Adam Ginning är helt och hållet fostrad i Linköping, därför kan det ha kommit som en chock för både Vita Hästen- och LHC-fansen att han i slutet på 2019 blev utlånad till ärkerivalerna i Norrköping.

– Det var lite speciellt till en början men det har faktiskt varit jättebra, de har tagit hand om mig jättebra och det har ändå varit en bra tid, säger Ginning i en intervju på Linköpings hemsida.

Ginning menar att tiden i Vita Hästen har varit bra för hans utveckling och självförtroende då han fått mycket speltid i laget. Han berättar även om tiden han fått att arbeta på sina svagheter och känner sig nu som en bättre spelare.

–  Jag känner att jag vill vara väldigt stabil och rejäl i mitt spel och det är väl det jag känt att jag verkligen har kunnat vara när jag kom till ”Hästen”. Det var vad jag kände var lite svajigt i början på säsongen vilket berodde på att jag hade lite dåligt självförtroende. Efter tiden i Hästen tycker jag att jag blivit mer stabil och det har varit viktigt för mitt spel

Lagkapten för Juniorkronorna –  ”Otroligt stolt”

Adam Ginning spelade tillsammans i den preliminära truppen för Juniorkronorna under hela hösten. För honom var titeln som lagkapten inte helt chockerande men samtidigt inte något han ville ta för givet.

–  Ja, det är klart att jag hade lite tankar om det men sedan var det några till spelare som inte varit med innan så man visste inte till 100% men det var jättekul att jag fick ta den rollen. Jag är otroligt stolt och det är en ära att få bära ett ’C’ i en sådan turnering

Ginning beskriver veckorna i JVM som givande och roliga. Truppen var väldigt tajt och alla spelare verkade vara beredda på att ge vad som än krävdes för att nå en finalplats.

–   Det känns som vi fick ihop en grupp som var väldigt starka. Alla bidrog och gjorde det vi behövde för att gå långt. Även om vi hade en ’lättare’ grupp (i gruppspelet), det var väl egentligen endast Finland som var en tuff match, så tycker jag ändå vi spelade väldigt bra och kunde ta med oss det in i slutspelet och spela i en grym kvartsfinal och en jättebra semifinal också även om det var Ryssland som gick segrande ur den.

Bronsmedaljör i sitt sista JVM

Förlusten på övertid mot Ryssland i semifinalen beskriver han som en besvikelse och menar att laget definitivt gav allt för att lyckas vinna guld.

–   Det är jättetråkigt, man vill ju vara där och spela om guldpengen men det är små marginaler liksom, vi spelar ju många minuter i boxplay men vi lyckas komma tillbaka från det. Det visar ju på en väldigt bra karaktär tycker jag. Sedan blir det tyvärr en förlust i övertid och det är otroligt tråkigt

Trots besvikelsen efter förlusten mot Ryssland beskriver Ginning det som en skön avslutning som spelare i Juniorkronorna att få lyfta bronspokalen efter vinsten mot Finland om tredjeplatsen.

–   Vi var ju otroligt besvikna där efter semin men vi kom ändå ihop och sa att vi ville vinna bronset och åka här ifrån och göra det bästa av situationen vi hamnat i. Det tycker jag också att vi gjorde. Vi kom ut en aning svaga i första perioden men vi ryckte upp oss ordentligt och sedan spelade vi jättebra i de två sista perioderna och fick med oss den bronspengen.

Tillbaka i Linköping – ”Alltid vara hemma”

I tisdags tränade Ginning med Linkping för första gången detta år. Att återvända hem till Linköping är något Ginning verkar vara nöjd med.

–Någonstans kommer detta alltid vara hemma liksom och jag är jäkligt glad över att kunna vara tillbaka här och få spela på torsdag igen”

Tror Ginning själv att han kommer få stanna i Linköping under resterande delar av säsongen? Det är i alla fall något han hoppas på!

–   Jag vill vara här resten av säsongen, det är mitt mål och jag kommer göra allt jag kan för att det ska bli så.

Linköping spelar redan imorgon (torsdag) mot Leksand på bortaplan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN