Slutgiltiga domen efter brutala tacklingen

I gårdagens match mellan Linköping och HV71 stod Linköpings Andrew Gordon för en brutal huvudtackling. Nu har ärendet gått till disciplinnämnden och beslutet har nu fastställts.

Tidigare idag anmäldes gårdagens fall där Linköpings Andrew Gordon tacklade Sebastian Wännström mot huvudet till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Det var efter ungefär halva matchen spelad som HV71 kliver upp i anfall. Sebastian Wännström får pucken och går på avslut, kort därefter delar hemmalagets Andrew Gordon ut en tackling med fart från sidan som går upp mot huvudet. Den tog så pass illa att Wännström fick utgå från matchen. Under dagen har ärendet hanterats och nu har disciplinnämnden kommit med en fällande dom mot den 31-åriga Linköpingsspelaren.

Domen:

Nyckelfaktorerna gällande ärendet är att tacklingen för det första är otroligt vårdslös och det är en stor skaderisk. För det andra kommer han från sidan och riktar tacklingen upp mot huvudet. Domen gäller en avstängning på fem matcher (2017-11-17 till 2017-11-30). Till sist blir det även en bot på 39.100 kronor.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN