SHL: Linköping är en vinnare igen

Ödesderbyt mellan HV71 och Linköping slutade med en seger för östgötarna. Därmed är sviten bruten för forna jumbon och Linköping är en vinnare igen. 

Tio matcher och 47 dagar tog det mellan segrarna för Linköping HC. Dessutom var det första borta ”trean” sedan oktober månad för Östgötalaget. Därmed förlängde hemmalaget HV71 sin förlustsvit till fem raka matcher utan seger. Däremot, Linköping är en vinnare igen efter en lång dyster period.

E4-Derbyt var som många föreställt sig innan match. Ovisst, tempofattigt och med stor portion ångest. Det var två lag utan erfarenhet att vinna en ishockeymatch detta decennium. I dag var det dock LHC som drog det längsta strået och bröt en tio matcher lång förlustsvit.

Få saker slår den känslan

Linköpingslägret var naturligtvis glada efter segern. Att det var ett derby denna match kunde ha löst vissa knutar enligt tränare Robertsson i hans intervju till Linköpings hemsida i går (Hela intervjun kan ni se här).

Efter matchen fick Sebastian Karlsson frågan av Sanny Lindström hur skönt det var att göra mål. – Det finns två saker som slår den känslan, skulle vara att få barn då skrattade Karlsson.

Detta betyder att Linköping klättrar upp förbi bottenkonkurrenterna Leksand och Oskarshamn dock med en match mer spelad.

För HV71 gäller det att ladda om batterierna till nästa match på lördag i Ängelholm. Där väntar ett Rögle som hade total lekstuga med Skellefteå AIK i dag och vann med 4-0

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN