Foto: Bildbyrån

Linköping gjorde under tisdagen klart med sitt tredje nyförvärv inför nästa säsong. Man värvar Jimmy Andersson, närmast från seriekonkurrenten, Karlskrona HK. 

Jimmy Andersson har under de fyra senaste säsongerna huserat i Karlskrona och var med och spelade upp klubben i SHL för tre säsonger sedan. Nu går han vidare i karriären och under tisdagen presenterades han för Linköping.
– Jimmy är en karaktärsspelare med en väldigt hög arbetsmoral. Vi ser honom som ett bra tillskott till vår nuvarande trupp och vi hoppas att Jimmy ska fortsätta utvecklas som spelare hos oss i LHC, säger General Manager Fredrik Emvall i ett pressmeddelande.

”Det känns väldigt bra att komma hit”

Den gångna säsongen gjorde den 27-årige forwarden 17 poäng på de 49 matcher han spelade i SHL. Efter säsongen aviserade Karlskrona att han lämnade klubben och huvudpersonen själv är glad att det blir en fortsättning i SHL och Linköping.
– Det känns väldigt bra att komma hit. Det är en stor och bra förening och det här är något som jag och min familj har velat. Det känns väldigt bra att det äntligen är klart. Jag ser det som en stor möjlighet att växa som spelare i en miljö och omgivning där jag kan göra det, säger han.

Tvåårskontrakt

Kontraktet med Andersson är skrivet över de kommande två säsongerna och Stockholmssonen ansluter till sin nya klubb direkt efter uppehållet.

Kommentarer

Kommentarer