Linköping har gjort klart med ny målvakt

Linköping har gjort klart med ny målvakt, närmast kommer han från Vita Hästen. Kontraktet är skrivet på ett plus ett år. Det blir målvaktens andra SHL-klubb, den senaste var sju år sedan.
– Det är en målvakt som är tekniskt skolad, säger Jonas Fransson.

Linköping har gjort klart med ny målvakt, Niklas Lundström, med meriter från AHL är klar på ett plus ett år med klubben. De senaste åren har han spelat i Hockeyettan med Huddinge, danska ligan med Hvidovre och i den tjeckiska andraligan med Dukla Jihlava.

– Det har varit mycket upp och ner, jag har sett mycket och har fått mycket erfarenheter. De sista två, tre åren har jag börjat hitta lite mer rätt och fortsätter att jobba med det. Jag har växt upp lite, så det är en hel del mentala bitar som har fallit plats och jag har blivit tryggare i mig själv, säger Nilkas Lundström till Linköpings hemsida.

Slog igeom 2013

Lundström, nu 27 år, är fostrad i Värmdö och kom till AIK som 15-åring. 2013 slog han igenom och var med i Juniorkronorna som tog JVM-silver. Han fick dessutom förtroendet i AIK:s SHL-lag, det blev totalt 14 matcher i SHL den säsongen.

Efter det ahr karriären gått vidare med spel i Södertälje, Chicago Wolves och Bakersfield Condors i AHL och deras farmarklubbar. Han har också stått i Björklöven en period.

Nu är det Linköping som gäller det närmaste året och Linköpings målvaktstränare Jonas Fransson har koll på sin nya adept.

– Det är en målvakt som är tekniskt skolad och som har bra skridskoåkning. Han har haft en annorlunda karriärsresa med både med- och motgångar. Vi ser en stor potential i Niklas och det spelet som han har i sig. Det ska bli väldigt kul att jobba med honom den kommande säsongen och försöka ta nästa steg tillsammans, säger han till klubbens hemsida.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN