Lilja efter tunga förlusten: ”Vi gör det för enkelt för dem”

Hockeybladet mötte upp Jakob Lilja efter söndagens första kvartsfinalmöte mot Djurgården. En match som Stockholmslaget vann med 6-1. Jakob Lilja noterades dock för det första målet i den här matchserien.
– Vi kanske gjorde Djurgården bättre än vad vi gjorde HV, säger Jakob Lilja.

I Linköpings första kvartsfinalmöte mot Djurgården blev slutresultatet 6-1 till Stockholmslaget. Hockeybladet träffade Linköpings Jakob Lilja efter matchen.

– De kommer ut starkt och vet vad de ska göra. Jag tycker vi börjar bra i första perioden. Sen när de får sina två, eller sitt tredje mål egentligen så kanske vi blir lite avvaktande. Vi låter dem styra matchen lite för mycket. Det är väl det jag har att säga.

Hade en positiv känsla

Linköping gick ändå in i matchen med en positiv känsla i och med åttondelsframgången mot HV71.

– Vi kanske gjorde Djurgården bättre än vad vi gjorde HV. Vi ger Djurgården för mycket yta och de har skickliga backar som är bra på att hålla i pucken. Sen så ligger vi inte tillräckligt nära, då får de bra spel och då bygger de upp bra anfall. Jag tycker att vi gör det lite för enkelt för dem.

Det var ändå Linköping som gjorde första målet i matchen och Jakob Lilja blev den här matchseriens första målskytt.

– Det klart att det är skönt att göra mål men det spelar liksom ingen roll en sådan här match, i ett slutspel. Det är skönt att vi i varje fall fick spräcka nollan men samtidigt så borde vi ha kunnat bygga något bättre när vi får ett ledningsmål. Jag är lite som hela laget. Jag börjar bra, första perioden känns bra. Jag hamnar lite mycket i egen zon kanske. Som hela laget så hamnar vi lite för mycket där vi inte vill vara. Det klart att vi ska upp och spela mer i anfallszon. Nästa gång ska vi hålla i pucken och spela mer, det är bara att köra på.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN