Home Klubbar HV71 LHC: Vi har mycket hjärta i gruppen

LHC: Vi har mycket hjärta i gruppen

0
LHC: Vi har mycket hjärta i gruppen
Foto: Henric Wauge och Bildbyrån (montage)
Det råder ingen tvekan om att Bert Robertssons manskap i Linköping inte levererat under denna säsong. Med ett stundade derby mot HV71 i morgon är fokus på att vända trenden för Östgötaklubben. Vi har mycket hjärta i gruppen säger Robertsson i en intervju. 

Att vara ”Cluben”-supporter i år är ingen rolig historia. På 34 matcher har laget förlorat 25. Imorgon väntar derby mot HV71 i Jönköping, där hemmalaget vann det senaste mötet lagen emellan med 5-0. Robertsson är dock inte orolig – vi har mycket hjärta i gruppen säger tränaren till LHC´s hemsida.

Med tio raka förluster och den senaste vinsten i början på december blickar tränare Bert Robertsson framåt. – Vi har ett tajt schema med tre matcher denna vecka. Först och främst handlar det om att ta sig an HV71 under morgondagen. Även Jönköpingsklubben är inne i en svacka med fyra raka förluster och inte en enda seger under 2020.

Ginning avstängd i fyra matcher

Robertsson får klara sig utan JVM-stjärnan Adam Ginning efter bentacklingen i matchen senast mot Växjö. Disciplinnämnden dömde 20-åringen till avstängning i fyra matcher efter tilltaget mot Emil Pettersson i lördags. – Det är olyckligt, men regeln säger så nämner Robertsson i intervjun.

Ska Linköping klara sig kvar i den högstaligan krävs det nu att laget börjar plocka trepoängare. Förutom matchen i morgon mot HV71 väntar Rögle och Färjestad på hemmaplan denna vecka. Dessutom handlar det om att få lite medstuds i matcherna. De fem senaste matcherna har för östgötarna slutat med uddamålsförlust 3-2.

-Spelare som har varit med ett tag bär på en del ärr. Inte bara i ansiktet utan även i själen. Man går igenom tuffa stunder i hockeyn och man bär med sig det. De visar upp att man är en krigare och inte vek ner sig, och det gör vi fan inte avslutar Robertsson.

Se intervjun här nedan

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.