KLART: Ny huvudtränare ansluter till Linköping

0
628
KLART: Ny huvudtränare ansluter till Linköping
Foto: Bildbyrån
Värvningarna och kontraktsförlängningarna presenteras en efter en efter att säsongen tog ett abrupt slut. Idag kunde Linköping bekräfta på sin hemsida att de gjort klart med en ny tränare för A-laget. 

Han lämnar sin trygga punkt i grannlandet Norge för nya utmaningar i Sverige. Ny huvudtränare. ansluter till Linköping och stannar i tre säsonger. Han inleder sin tjänstgöring redan den första juni i år.

Ny huvudtränare ansluter till Linköping

Thomas Pettersen kunde idag bekräftas bli Linköpings nya huvudtränare för damlaget. Ett treårsavtal har undertecknats av den erfarne tränaren som inleder sin roll som huvudtränare redan den första juni i år. Tidigare har den meriterade tränaren varit verksam på olika nivåer i Norge. Dels som assisterande- och huvudtränare, men även som förbundskapten för Norges damlandslag.

– Det ska bli väldigt spännande att flytta till Linköping. Det ser ut att vara en väldigt fin stad och alla som jag har pratat med trivs väldigt bra här. SDHL kommer bli en utmaning som jag ser väldigt positivt på, säger Pettersen på klubbens hemsida. 

Fokus: ”spets och tyngd”

Linköping kvalificerade sig nätt och jämnt till årets slutspel men fick se sig besegrade redan i kvartfinalerna. Pettersen ser positivt på laget han tar över men menar även att det är viktigt att få in nya spelare som kan föra spelet framåt.

– Nu ska jag först sätta mig ner och se LHC sista matcher från förra säsongen, så jag får en bild av vart vi är någonstans. Laget har haft en bra stomme som har varit i klubben länge, så nu ska vi försöka hitta spelare som ger oss spets och tyngd.

Pettersen beskriver sig själv som en tränare som har fokus på vikten av tempo och hjärta. Hans hockeyfilosofi är något han tror kan leda till klubbens framgångssaga.

– Alla vill väl säga att man ska spela en offensiv och underhållande ishockey. Det som är viktigt för mig och som ligger mig nära hjärtat är att man spelar med tempo och hjärta. Jag vill att mina lag har struktur, så att alla känner sig säkra inom de ramar som man sätter upp för att kunna nå sin potential.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

17 − 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.