Guldtränare till Linköping HC

Brynäs gamla guldtränare Tommy Jonsson tar över som huvudtränare för Linköping. Vilket betyder att han lämnar sin tjänst som utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet.
– Känner mig väldigt hedrad och det är en ära för mig att få vara en del av LHC, säger Tommy Jonsson.

Det står klart att Brynäs gamla guldtränare från 2012, Tommy Jonsson, kommer att ansluta som huvudtränare för Linköping HC.

– Jag känner mig väldigt hedrad och det är en ära för mig att få vara en del av LHC. Längtan tillbaka till sporten har varit stor och jag känner mig otroligt motiverad för uppdraget i LHC. Jag har också fått ett mycket positivt intryck av klubben under de samtal och möten vi haft. Kloka och engagerade människor som brinner för föreningen och sporten, säger Tommy Jonsson på Linköpings hemsida.

Totalt har Tommy Jonsson varit tränare, på olika nivåer, i 24 år. Det blev fyra säsonger som huvudtränare i Brynäs IF, dessförinnan var han även assisterande tränare i Brynäs under tre säsonger.

– Tommy är en genuin hockeymänniska med många goda kvaliteter som verkligen känns rätt för LHC. Han har dessutom god erfarenhet från att jobba i en SHL-klubb som huvudtränare med allt vad det innebär. Vi är mycket glada över att få Tommy Jonsson till vår förening, säger Linköpings general manager Fredrik Emvall.

Kontraktet som Tommy Jonsson har skrivit på gäller i två år. Han börjar det formella arbetet redan 1 maj och förväntas anslut till klubben nästa vecka.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN