Forne SHL-målvakten hyllas i NHL

NHL-klubben tog årets första tvåpoängare, tack vare svenskdoldisen. Efter sina 40 räddningar hyllas nu den forne SHL-målvakten av klubben av tränaren. 

Skadeproblemen i Ottawa har lämnat laget utan sin förstemålvakt Anders Nilsson. Den 29-årige målvakten drabbades av en hjärnskakning den 16 december och har sedan dess stått utanför truppen. Under den tiden har en annan svensk målvakt fått uppdraget att vakta kassen i Ottawa. I mötet mot Calgary Flames ledde han laget till årets första vinst och den forne SHL-målvakten hyllas nu i NHL.

Forne SHL-målvakten hyllas i NHL

Marcus Högberg, tidigare målvakt i SHL-laget Linköping, verkar ha hittat formen i NHL-laget Ottawa Senators. I mötet mellan bottenlaget och Calgary stod Högström för hela 40 räddningar  och stod för en viktig klubbräddning i mitten på andra perioden. I och med segern med 5 – 2 tog Ottawa sin första tvåpoängare i år, viktiga poäng för bottenlaget.

”Han har varit endastående” 

Ottawas tränare DJ Smith kommenterar Högströms viktiga prestation under en presskonferens efter matchen.

– Han var enastående och har fixat poäng i fyra raka matcher. Han gav oss alla chanser att vinna de tre föregående matcherna och var väldigt bra igen. Det är bra för laget och alla bakom att ha en ung kille som spelar på den här nivån, säger DJ Smith på Ottawas hemsida. 

Tufft för Ottawa i år 

Ottawa ligger för närvarande på en tredje sistaplats i sin konferens med 42 intjänade poäng på 48 matcher. Sedan den forne lagkaptenen Erik Karlsson, nu spelare i San Jose, lämnade laget har det mer eller mindre endast gått utför. Laget har en tuff resa framför sig för att lyckas ta sig upp till en plats som Wild Card lag och på så sätt ta sig in i slutspelet. Det har även varit tufft på spelarfronten. Lagets bäst betalde spelare, Bobby Ryan, som tidigare även varit poängkung, tvingades ta en Time-Out från spel av anledning som ännu inte har tillkännagivits, vilket även det inneburit påverkan på lagets prestationer.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN