EFTER ÖVERGREPPET: Idag kom domen

0
756
EFTER ÖVERGREPPET: Idag kom domen
Foto: Bildbyrån
Linköpingsbacken Sam Lofquist stod i gårdagens match mot Malmö för ett övergrepp mot en av domarna. Backen fick omedelbart åka ut till omklädningsrummet och duscha och Linköping tvingades spela fem minuter i boxplay. Idag kom domen mot Lofqvist. 

Sam Lofquist hamnade i en hetsig diskussion med Malmös Emil Sylvegård under gårdagens match i Malmö Arena. När en av domarna klev in för att skilja spelarna åt syntes Lofquist tydligt knuffa bort honom, vilket resulterade i ett solklart matchstraff. Efter övergreppet kom idag domen mot backen. Avstängning och tusentals kronor i böter.

EFTER ÖVERGREPPET: Idag kom domen

Malmös Emil Sylvergård och Linköpings Sam Lofquist hamnade i slutet på den andra perioden i dispyt med varandra. En av linjedomarna försökte avstyra situationen som agerar genom att styra undan Linköpingsbacken från situationen. Backen väljer då att knuffa linjemannen i bröstet, ett tilltag som inte är accepterades. Situationen anmäldes till disciplinnämnden som idag kom fram till en dom. Sam Lofquist fälls för physical abuse of officials och blir avstängd i fem matcher. Lofquist kommer inte delta i Linköpings laguppställning innan den 7 mars och får dessutom böta 17 750 kronor.

Rissanen och Rakhshani avstängda

På andra matcher runt om i landet var det även där som situationsrummet tvingades till att anmäla spelare.  I mötet mellan Örebro och Rögle fälls Örebrospelaren Rasmus Rissanden för slashing efter att ha slagit upp klubban mellan benen på Anton Bengtsson. Avstängningen mot Rissanen motsvarar två matcher och han tvingas böta 14 375 kronor.

Rhett Rakhshani, som kom tillbaka till Frölundas laguppställning efter skada, tvingas även han utgå från truppen. Med endast 15 minuter kvar av matchen mellan Frölunda och Leksand tvingas Leksands Jonas Ahnelöv utgå från matchen efter att ha blivit armbågad i huvudet av Rhett Rakhshani. Detta resulterar i två matchers avstängning för Frölundaspelaren.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.