DIF-LHC: Linköpingskaptenen vill avsluta med guld

Han gör sin sjätte och sista säsong Linköping och drömmer om att avsluta tiden i ”Cluben” med guld. Något som Linköping saknar och som Niklas ”Pajen” Persson vill ändra på, även om det blir tufft.
– Det är många andra i andra klubbar som också vill det, säger Niklas Persson till Hockeybladet.

Jakten på guld och LeMat-pokalen har startat och nu är det kvartsfinalerna som gäller. Inför den förväntat tuffa kvartsfinalserien mellan Djurgården och Linköping, där båda lagen vunnit sina hemmamatcher, träffade Hockeybladet LHC-kaptenen Niklas ”Pajen” Persson. Kaptenen som gör sin sista säsong i Linköping vill avsluta snyggt.

– Det är min sista säsong, åtminstone i Linköping. Det skulle vara stort att få avsluta med guld, det vill väl alla. Det är många i andra klubbar som också vill det och det kommer bli tufft, säger Niklas Persson till Hockeybladet.

Jämn serie

Linköping har mött Djurgården fyra gånger den här säsongen, i samtliga möten har hemmalaget vunnit. Djurgården har haft större segermarginal än Linköping då de vunnit med 6-3 och 3-1. Linköping vann sina hemmamatcher med 3-2 efter straffar och 6-5.

– Den senaste hemmamatchen minns jag som en rolig match, inte minst för publiken. Vi spelade otroligt bra i den första perioden tappade i slutet. Borta är Djurgården svåra, men inte omöjliga.

Linköping behöver en bortaseger för att kunna ta sig vidare till semifinal, det är Persson medveten om. ”Pajen” tror dock starkt på sitt lag och har spelidén mot Djurgården klar.

– Vi ska fortsätta spela vårt spel och göra det svårt för Djurgården.

Motståndet spelar ingen roll

För Linköpings del fick man, trots att laget slog ut HV71 i två raka matcher, vänta på motståndet. Först när Brynäs slog ut Luleå i åttondelsfinalen ställdes man mot Djurgården.

– Det låg utanför vår kontroll och det var inget som jag la energi på. Vi visste att det skulle bli buss till både Stockholm och Växjö. Det hade inte spelat någon som helst roll, båda lagen är otroligt bra. Det har de visat under säsongen.

Nästa klubbadress

Niklas Persson gör sin sista säsong i Linköping och han funderar på om det ska bli någon mer säsong som spelare eller inte. Han stänger inga dörrar och lämnar en dörr på glänt till Leksand, klubben han slog igenom i.

Kan det bli Leksand som blir din nästa adress?

– Det är inget bestämt än, jag vet inte alls. Just nu fokuserar jag på slutspelet och efter det ska jag besluta om vad som händer sen.

Djurgården-Linköping

I eftermiddag klockan 15.00 startar kvartsfinalerna och här nedan hittar du kvartsfinalserien mellan Djurgården och Linköping. Du kan också ladda ner matchserien till din kalender. Vilka vinner kvartsfinalen och får fortsätta jakten mot guld?

[event_list 27119]

Applekalender>>>
Outlookkalender>>>
Googlekalender>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN