Dan Pettersson borta en längre tid – ersätts av forward från Mora

0
624
Foto: Bildbyrån
Först meddelade Linköping att Dan Pettersson är skadad och blir borta en längre tid. Senare under fredagen kom beskedet att den östgötska klubben värvar forward från Mora för att ersätta Pettersson.

Under fredagen meddelade Linköping på sin hemsida att Dan Pettersson kommer att bli borta från träning under en längre tid. Detta på grund av en skada som den 26-årige forwarden ådrog sig i slutet av grundserien.

– Dan har ådragit sig en skada i slutskedet av serien som har visat sig allvarligare än vad det först verkade. Han ska genomgå ytterligare en utredning kring skadan men vi befarar att det kan bli en längre tids rehabilitering, säger Linköpings läkare Christer Andersson till klubbens webbplats.

Forward från Mora ersätter

Senare under fredagen presenterade Linköping på sin hemsida att Robin Johansson värvas från Mora. 29-årige Johansson, som kommer senast från sex raka säsonger i Mora och bokfördes under säsongen för 39 matcher i Moradressen, har skrivit på för spel i Linköping den kommande säsongen.

– Först och främst så är det fantastiskt roligt och jag är jätteglad över att jag får komma till Linköping. Jag ser fram emot att komma ner och börja lära känna killarna i laget, de som jobbar i föreningen och bekanta mig med staden. Jag har haft ett bra snack med Niklas och det känns inspirerande och motiverande att komma ner och börja träna med laget, säger Robin Johansson till Linköpings webbplats.

Linköpings sportchef Niklas Persson berättar att Johansson har bra skridskoåkning och att forwarden kommer att få ett stort ansvar i det defensiva spelet.

– Robin är en spelare med bra skridskoåkning och som tar stort ansvar över sitt agerande på isen. Robin kommer att få ett stort ansvar i vårt defensiva spel och kommer passa mycket bra in i vårt lagbygge, säger sportchefen till Linköpings hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − nio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.