Broc Little om domen: ”Enligt mig är det 50/50”

0
790
Broc Little om matchen:
Foto: Henric Wauge
Efter förlusten i bortamötet mot Djurgården träffar Hockeybladet den assisterande kaptenen Broc Little i Linköping nere i Hovets katakomber. Laget har precis åkt på sin nionde raka förlust och Little berättar om problemen i laget, hjärnspökena och hälsningen till fansen. 

Linköping förlorade gårdagens möte mot Djurgården. Laget har inte lyckats plocka hem en vinst på nio raka matcher och det märks att det främst är hjärnspöken som sätter stopp för lagets prestation. I gårdagens möte stod laget för två ramträffar, ett bortdömt mål, flera onödiga utvisningar samt ett godkänt videogranskat mål mot sig. Vi träffar Broc Little efter matchen och diskuterar lagets problem att producera framåt. Dessutom berättar Little vad han tycker om domen som ”enligt honom är 50/50”

De tuffa veckorna för laget 

Linköping har ett par tuffa matcher bakom sig och ligger för tillfället näst sist i tabellen. Vi pratar med Broc Little om oron och tvivlet som alltid smyger sig på i dessa situationer.

– Det är en utmaning. Såklart blir det så att när man förlorar många matcher på raken så kryper tvivlet fram i många spelares huvuden. Vi har inte speciellt många spelare som producerar bra framåt och det blir tufft att ha det i åtanke. De små marginalerna är inte med oss när man inte har dåligt självförtroende.

Vad pratar ni om i omklädningsrummet när dessa situationer uppstår?

–  Vi försöker hitta sätt att arbeta på vår offensiv och göra mål. De senaste 15 – 16 matcherna har vi gjort mer än tre mål en gång och då blir det svårt att vinna. Vi försöker hitta en väg att göra fler mål, men som jag sa, det är lättare sagt än gjort. Vi jobbar varje dag på att försöka hitta nya vägar och få fler att närma sig målet, säger Broc Little till Hockeybladet.

Broc Little om domen: ”Enligt mig är det 50/50”

Linköping lyckades efter sin kvittering i andra perioden att forcera framåt. Detta resulterade i vad som såg ut som ett tydligt mål. Men efter videobedömning bestämde sig domarna i matchen samt situationsrummet att så inte var fallet. Broc Little beskriver sin syn på situationen som hade kunnat förändra matchens utgång.

– Det är svårt att säga. Jag kan bara berätta hur jag såg det ur mitt perspektiv och jag är ändå inte helt säker. Enligt mig är det 50/50 men om domarna dömer mål ute på isen så bör de kanske hålla fast vid det? Mållinjen där ute är inte speciellt synlig så det är omöjligt att säga.

Bert Robertsson var rasande under presskonferensen efter matchen och verkade indikera på att domarna åter igen missat en avgörande detalj i slutet av matchen. Robertsson frågade reportrarna på plats vad som bör hända ifall en spelares klubba förstör ett friläge, i detta fall när Broc Little själv har pucken framför mål. När ingen svarade blev Robertsson märkbart irriterad. Vi frågar därför Little själv om situationen, som för Hockeybladet kändes ytterst oklar.

– De frågade mig om det, jag såg inget av det. Jag fokuserade troligtvis på något helt annat.

Planen inför lördag

Slutligen frågar vi Little vad planen är inför nästa match? Vad behöver laget göra för att ta sig vidare.

– Vi måste fortsätta kämpa, säger Little och skrattar, som att han själv förstår att han är tvungen att dra till med en floskel till svar, innan han fortsätter;

– Det är svårt att fortsätta säga så, helt ärligt. Men vi är med i varje match, vi måste bara hitta ett sätt att lyckas vända på situationen och göra fler mål. Jag vet att jag upprepar det men det är så det är just nu.

Little till fansen: ”Tack så otroligt mycket”

Jag kan inte tacka fansen nog mycket för att ha stöttat oss hela denna säsong. Även hemma i Linköping fortsätter folk komma och trots att de är besvikna över att vi inte lyckas vinna matcher så tackar jag dem. Förhoppningsvis ser vi dem på lördag och plockar med oss en vinst, säger Little innan intervjun avslutas.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + 6 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.