BETYG: Så bra är Linköping – Hockeybladet granskar

Säsongen 2017/2018 var en stor besvikelse för Linköping när laget slarvade och tappade ledningen i flera matcher i onödan. Dom tog sig till slutspel ändå efter en stark avslutning på grundserien men där tog det stop i kvartsfinalen mot Djurgården 4-1 matcher. Nu laddar Cluben för en ny säsong där dom hoppas på bättre resultat med nyförvärv som Broc Little och hemvändaren Mattias Bäckman som är några av dom. Hockeybladet har gått igenom laget på pappret just nu och rankar lagdel för lagdel i betygsskala 1-5.

Målvakter

Jonas Gustavsson
Jacob Johansson

Linköping kör på samma målvaktssida som förra året med veteranen och målvaktsstjärnan Jonas ”Monstret” Gustavsson som är det självklara förstavalet och en ung lovande Johansson som backup ger LHC ett bra målvaktspar inför den kommande säsong. Jonas Gustavsson kommer nog vara en av dom främsta anledningarna att laget ska ha nån chans att nå slutspel.

Ranking Målvakter: 4

Backar

Lukas Bengtsson
Almen Bibic
had Billins
Mattias Bäckman
Adam Ginning
Alexander Karlsson
Anton Karlsson
Eddie Larsson
Patrick Mullen

Backsidan ser bra och stabilt ut, med nyförvärv som hemvändaren Mattias Bäckman och Lukas Bengtsson som återvänder till Sverige från Nordamerika där han inte tog nån plats i Pittsburgh Penguins organisation ger Linköping en bra bredd. Andra på lagets backssida är Eddie Larsson, Chad Billins och Almen Bibic som är tre väldigt bra backar som kommer göra att LHC har en stabil defensiv och också kunna hjälpa till offensivt.

Ranking backar: 4

Forwards

Jimmy Andersson
Adam Brodecki
Andrew Gordon
Filip Karlsson
Sebastian Karlsson
Fredrik Karlström
Broc Little
Olle Lycksell
Daniel Olsson Trkulja
Dan Pettersson
Derek Roy
Nick Sörensen
Joe Whitney

Lagets forwardssida har spets men saknar bredd. Man har värvat tillbaka ett nygammalt namn genom Broc Little som gjorde succe Linköping när han spelade i SHL senast. Sen har man stjärnor som Derey Roy och Andrew Gordon men om inte denna utländska trio presterar så har inte LHC mycket att komma med. En som man borde hålla ett öga på är junioren Olle Lycksell som kommer att ta för sig när han får chansen. Annars har Cluben en helt okej forwardssida men saknar bredden för att kunna göra nåt stort.

Ranking Forwards:3

Ledare

Tommy Jonsson, huvudtränare
Klas Östman, assisterande tränare
Johan Åkerman, assisterande tränare
Mikael Vernblom, målvaktstränare

Dan Tagnes lämnade huvudtränarjobbet i Linköping efter uttåget mot Djurgården i våras. Inför den kommande säsongen kommer det vara Brynäs gamla guldtränare från 2012 Tommy Jonsson som kommer att leda laget. Och Jonsson är högt på listan av dom tränarna som kommer att få sparken först under säsongen för det har varit tufft för Tommy både personligt och sportsligt sen han fick sparken från Brynäs och ser inte att han kommer att lyckas i Linköping.

Ranking ledare: 2

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN