Assisterande kaptenen – ”Kan inte spela ifall du är rädd…”

0
559
Assisterande kaptenen -
Foto: Bildbyrån
Tunga besked för SHL-klubben. Den assisterande kaptenen behöver opereras för skadan och väntas inte återkomma till spel under säsongen, meddelar klubben på sin hemsida.

Han skadades under bortamatchen mot Oskarshamn. Nu står det klart att överkroppsskadan är så pass omfattande att hela säsongen sannolikt förstörd. Klubbens assisterande kapten beskriver beslutet som tungt men att han accepterar hur det ligger till – ”Kan inte spela ifall du är rädd…”

Om den omfattande skadan

En nedstämd Andrew Gordon låter sig intervjuas av Linköping på deras hemsida. Han berättar att han under hela sin karriär aldrig dragits med lång skadefrånvaro och att detta på ett sätt inte förvånar honom. Dessutom beskriver han känslan av att missa resterande delar av säsongen samt att varken läkarna eller Gordon själv kunde ana hur omfattande skadan egentligen var.

– Det var tufft att höra. Vi körde fram och tillbaka med läkarna för att lista ut vad som var fel innan vi fick den fullständiga diagnosen. Under processen trodde vi att jag skulle ha möjlighet att spela och att det inte var så illa som det faktiskt är.

”Du kan inte spela ishockey ifall du är rädd…”

Beslutet om att lämna truppen för rehabilitering har varit tufft men samtidigt något som Gordon både förstår och accepterar är nödvändigt. Han menar att som skadad spelare har han inget att bidra med för truppen.

– Du kan inte spela ishockey ifall du alltid behöver försvara dig. Du kan inte spela ifall du är rädd för att få pucken. Det är inte roligt och du kommer inte ha möjlighet att bidra till laget, berättar Gordon.

Operation och rehabilitering är redan en startad process för Gordon berättar klubben på sin hemsida. Enligt läkarna kommer det ta dryga tio veckor för Gordon att fungera som vanligt igen. Att lämna truppen på grund av skadan har varit tufft för den energiske assisterande kaptenen. Han suckar när han får frågan om hur det kändes att få beskedet av läkarna.

– Det var jobbigt att höra. Laget har haft det tufft och vi har hela tiden varit så nära att vinna, vi har endast saknat det där lilla extra. Det känns tufft att lämna truppen i en tid när vi behöver göra mål och vinna matcher.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.