Amerikanska storstjärnan lämnar SHL

Det har spekulerats under en längre tid att amerikanen Broc Little ska lämna Linköping efter tre säsonger i klubben och idag blev det bekräftat. Han är klar för spel i Schweiz och HC Davos.

Linköpings HC meddelade på sin hemsida under onsdagseftermiddagen att Broc Little väljer att utnyttja en klausul i sitt kontrakt för att skriva på för en klubb utomlands. Amerikanaren presenterades idag för den Schweiziska storklubben, HC Davos.
— Broc har varit väldigt framgångsrik under sin tid hos oss. Vi är väldigt glada över de tre säsonger som han spenderade här. Nu har Broc fått chansen att gå vidare i karriären i en klubb utomlands och vi önskar honom således stort lycka till i sin fortsatta hockeykarriär, säger Linköpings sportchef Fredrik Emvall.

Poängmaskin av rang

Under sin tid treåriga tid i Linköping har Broc stått för smått otroliga 135 poäng på 150 matcher. Nu väntar ett nytt äventyr och han är för första gången klar för spel i Schweiz. Kontraktet med den klassiska klubben är skrivet över nästa säsong.
– Det känns väldigt kul och inspirerande att testa på spel i Schweiz, säger Broc Little till Hockeybladet.

Slog igenom i Västerås

Little kom till Sverige via Västerås säsongen 2011/2012 där han gjorde stor succé. Därefter har forwarden representerat klubbar som AIK, Jokerit och Linköping.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN