18-åringen får rookiekontrakt – ”en dröm som går i uppfyllelse”

Denna säsongen har 18-årige Simon Lundmark spelat 15 SHL-matcher med Linköping. Nu belönas backen med ett rookiekontrakt, meddelar Linköping på sin webbplats.

Linköping har tecknat ett rookiekontrakt med Simon Lundmark, skriver klubben på sin hemsida. Den 18-årige backen, som gör sin tredje säsong i klubben, har under säsongen bokförts för 15 SHL-matcher och 25 matcher i J20 SuperElit i Linköpingsdressen. Nu belönas backen med ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2020/2021.

– Vi är imponerade över Simons utveckling och hur han har hanterat övergången från spel i Superelit till SHL. Han har stora möjligheter att utvecklas till en väldigt bra spelare och vi är glada över att Simon fortsätter sin karriär i Linköping Hockey Club, säger LHC:s assisterande General Manager, Niklas Persson, till klubbens hemsida.

Simon Lundmark kom till Linköping från IFK Täby inför säsongen 2016/2017. Sedan dess har han spelat i klubbens J18- och J20-lag men redan förra säsongen bokfördes backen för tre SHL-matcher med Linköping. Den unga backen menar att det är en dröm som går i uppfyllelse. Kontraktet gäller till och med säsongen 2020/2021.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Ändå sedan jag kom till Linköping för att gå på hockeygymnasiet så har mitt mål varit att ta mig upp till A-laget i SHL. Nu ska jag se till att fortsätta jobba hårt varje dag för att utvecklas och konkurrera om en plats i laget, säger Lundmark till Linköpings hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + arton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN