Sköt upp klubben i Hockeyallsvenskan – nu är hjälten tillbaka

Han sköt upp klubben i Hockeyallsvenskan den 14 april 2019. Sedan lämnade han klubben för konkurrenten Karlskrona. Nu är hjälten tillbaka i Kristianstad.

William Pethrus sköt upp klubben i Hockeyallsvenskan. Med 41 sekunder kvar av förlängningen i Gränby, Uppsala blev backen stor hjälte i Kristianstad. Senare lämnade han nykomlingen för seriekonkurrenten Karlskrona. Nu är backen, hjälten, tillbaka i Kristianstad. Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.

– William är en spelskicklig back vars inträde gör att konkurrensen ökar rejält bland backarna, det är även en klar fördel att vi får en tredje rightback. Vi ser fram emot att jobba med William som vi tror har minst en nivå till i sitt spel att plocka fram, trots att han gjorde bra säsong förra året, säger Mikael Gath, sportchef och tränare i Kristianstad till klubbens hemsida.

Rutin

22-årige Pethrus är hockeyfostrad i Mariestad och har trots sin ringa ålder rutin. Redan som 16-åring debuterade han i Hockeyallsvenskan för Mora. Totalt har backen hunnit med 165 Hockeyallsvenska matcher i Mora, Pantern och Karlskrona.

– Vi är nöjda med att kunna få ytterligare rutin och konkurrens på backsidan. Pethrus kan både laget och staden sedan tidigare så vi är övertygade om det här kommer bli bra. Nu är vi helt klara med truppen och det är verkligen en spännande trupp vi har fått ihop, säger Christian Falk, elitansvarig i klubben.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN