SHL-bossen: ”Det här är inte alls bra”

Karlskrona har det svårt ekonomiskt och de har varken betalat spelarnas pensioner eller hyran för arenan. Det här är något som SHL:s vd Jörgen Lindgren ser allvarligt på.
– Det är aldrig bra att sådana här diskussioner kommer upp, säger Jörgen Lindgren till Hockeybladet.

Blekingeklubben Karlskrona har hamnat i en akut likviditetsbrist och har inte klarat av att betala spelarnas pensioner. Senare kom det också fram att de inte betalt hyran för arenan från sen första december då den skulle vara betalt.

– Vi har gjort en missräkning på intäktssidan, säger Karlskronas klubbdirektör Rolf Lindberg till BLT.

Väntar på pengar från SHL

Nu ska Karlskrona reglera skulderna här i början av februari, då en av utbetalningarna för SHL kommer in på Karlskronas konto. Utbetalningarna från SHL portioneras ut under och efter säsongen.

– Vi betalar ut pengarna allt efter som de kommer in från våra sponsorer och rättighetsinnehavare, säger Jörgen Lindgren, vd för SHL till Hockeybladet.

Att Karlskrona hamnat i den här situationen är inte bra för hockeyn i allmänhet och SHL i synnerhet, samtidigt som kravet på föreningarna är att de ska ha fyra miljoner i likvida medel för att få tillstånd att spela.

– Det här systemet har vi haft i två år nu och det är under upparbetning. Tidigare räckte det med noll kronor för att få licens. Det är aldrig bra att sådana här diskussioner kommer upp. Samtidigt känner jag att vi är på rätt väg, säger Lindgren.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN