Presenterades för KHK – nu testas han av NHL-klubben

0
1040

Han gjorde succé i Karlskoga och tog klivet upp till SHL när Karlskrona valde att skriva kontakt med honom. Nu testas forwarden, Carl Persson, av NHL-klubben Ottawa Senators.

Efter en strålande säsong i Hockeyallsvenskan tillsammans med BIK Karlskoga fick Carl Persson kontrakt med SHL-klubben, Karlskrona HK. Nu kan klivet bli ännu större, under veckan åker Persson över till Ottawa för att delta i klubbens utvecklingskamp. Detta uppger lokaltidningen Sydöstran.

”Det här har vi vetat i en ganska lång tid”

Karlskronas sportchef, Patric Larsson, har varit medveten om situationen ett tag och berättar att man inte kunnat gå ut med det.

– Det här har vi vetat i en ganska lång tid, men inte valt att gå ut med det av olika anledningar. Det betyder egentligen ingenting mer än att vi släpper iväg honom den här veckan. Om Ottawa vill signa honom är det en annan femma, men det är inget ovanligt att NHL–klubbar bjuder över spelare till sådana utvecklingscamp, berättar Larsson för tidningen.Om det skulle visa sig att Ottawa är intresserade av Perssons tjänster blir det svårt för KHK att behålla den 21-årige forwarden som gjorde 44 poäng i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen.

– Så är det, det finns vissa NHL–avtal som klubbarna följer. Nu är han inte draftad av någon klubb så det skulle kunna bli vad som helst egentligen. Men jag ser det som ganska långt borta i nuläget, säger Patric Larsson.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

2 × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.