Karlskronas succéspelare nobbar KHL

Karlskronas säsong tog slut igår då laget precis missade slutspelet. Men mitt i besvikelsen kommer en glädjande nyhet. Joel Kellman vill stanna i Karlskrona.

Förra säsongen gjorde han endast tre mål och 16 poäng. Den här säsongen fördubblade han nästan sin poängskörd. Idag kunde Sportbladet avslöja att Karlskronas succéspelare Joel Kellman har nobbat ett bud från KHL för fortsatt spel i KHK.

Karlskrona har imponerat på många under säsongen och låg länge på en slutspelsplats. Men inför gårdagens avslutande omgång behövde Karlskrona inte bara vinna utan även förlita sig på resultat från andra matcher för att nå slutspelet. Trots att laget från Blekinge gjorde sin del av jobbet och vann med 4-0 mot Örebro så missade man slutspelet och slutade på en elfteplats i årets upplaga av SHL.

”En dröm att spela elithockey här”

Men nu kommer ett glädjande besked mitt i besvikelsen. Joel Kellman som slutade på en andraplats i lagets interna poängliga vill stanna i klubben där han är fostrad.

–”För mig som är uppväxt i Karlskrona var det en dröm som yngre att kunna spela elithockey här, men inget man trodde på eftersom klubben låg i division 2 när jag växte upp. Nu får jag göra det och det känns fantastiskt”, säger Kellman till Sportbladet.

Joel Kellman bekräftar själv att han har fått bud från en KHL klubb men vill inte avslöja vilken klubb det är.

”Klubben är på gång”

–”Jag är fortfarande ung och vill fortsätta utvecklas i Karlskrona. Det finns bra förutsättningar för det här och klubben är på gång.”, säger Kellman.

Joel Kellman är född i Kalrskrona och spelade där under sin uppväxt. När han var 16 år valde han att flytta till Malmö för att spela för Redhawks. Där spelade han tre säsonger i deras J18 och J20 lag. Han gjorde även 12 matcher i Malmös a-lag som då höll till i allsvenskan. Inför säsongen 2013-14 flyttade Joel Kellman till Jönköping för spel i HV71. Där blev det 31 J20-matcher och en SHL-match innan han blev utlånad till sin moderklubb Karlskrona. Men Joel Kellman verkade trivas bra i Kalrskrona för där blev han kvar och har spelat i klubben sedan dess. Den här säsongen har det blivit 15 mål och lika många assist på 52 matcher.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN