Karlskrona stänger av sportchefen efter fylleskandal

Karlskrona HK tar till åtgärder efter att klubbens sportchef Patric Larsson intagit för mycket alkohol i kroppen i samband med ett företagsevenemang.

Endast två veckor till SHL-premiären, då kommer beskedet som skakar hockeyklubben Karlskrona. När klubben hade sin årliga kryssning, tillsammans med klubbens partners, urartade sportchefen Patric Larsson, 48,  efter att ha fått i sig för mycket alkohol.

”Patric fick i sig alldeles för mycket alkohol”

Nu vidtar klubben åtgärder mot Larsson. I en intervju med Aftonbladet berättar klubbens VD, Charlotte Gustavsson , att man hanterar problemet på allra högsta allvar.

– Det hände incidenter på det här evenemanget. Patric fick i sig alldeles för mycket alkohol. Jag har tagit tag i det här direkt och pratat med honom, säger hon till Sportbladet, i samband med SHL:s upptaktsträff i Stockholm idag. 

Hon fortsätter:
– Jag har gett honom rådet att ta en time out. Efter ytterligare dialoger med honom kommer han ta emot hjälp som jag erbjudit honom. Det här är inget som är förenligt med klubben. Vi jobbar med barn, ungdomar och elitidrottsmän på högsta nivå. Vi vill inte sopa det här under mattan för att det är obehagligt. Vi ställer upp och hjälper honom på alla sätt.

Ångerfull

Enligt VD:n är Patric väldigt ångerfull efter kvällen. Hon berättar att man hanterat det hela med en rak och ärlig kommunikation till klubbens alla spelare, ledare och partners och att det aldrig är okej med alkohol i samband med idrott.

– Vi har en öppen dialog och haft samtal med tränare och spelare. Vi har jobbat mycket med egen kommunikation, en rak och ärlig kommunikation ,säger hon och fortsätter:

– Självklart, som arbetsgivare har vi en skyldighet att hjälpa om det finns den här sortens problematik. Alkohol och idrott hör inte ihop.

Hur länge Patric kommer vara borta från sitt jobb är ännu oklart enligt Gustavsson.
– Det kan jag inte svara på just nu, säger hon

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN